ICR Londra a inaugurat primul eveniment din Seria Concertelor Enescu

Ȋn sala din 1 Belgrave Square s-au aflat peste 145 de persoane, numeroşi britanici precum şi membri ai diasporei şi ai comunității româneşti din Marea Britanie, onorându-ne cu prezența  doamna Consilier Janet Mote, primar al districtului London Borough of Harrow.

14 feb. 2023, 13:49

Ȋn data de 9 februarie, eleganta sală de concerte a Institutului Cultural Român de la Londra (ICR Londra), Salonul “Enescu”, a găzduit un recital de pian de excepție. Tânarul pianist Cristian Sandrin, stabilit în Marea Britanie, având titlul de doctor înca din anul 2019 la prestigioasa instituție Royal Academy of Music, a impresionat publicul spectator prin virtuozitatea şi măiestria cu care a cucerit deja publicul londonez.

Muzeul George Enescu va fi restaurat. Cât va plăti Ministerul Culturii
Ȋn sala din 1 Belgrave Square s-au aflat peste 145 de persoane, numeroşi britanici precum şi membri ai diasporei şi ai comunității româneşti din Marea Britanie, onorându-ne cu prezența  doamna Consilier Janet Mote, primar al districtului London Borough of Harrow. Ȋn deschiderea recitalului de pian, doamna Catinca Maria Nistor – director al Institutului Cultural Roman de la Londra a precizat urmatoarele “…suntem la început de an, şi astfel se arată un moment oportun pentru a ne redefini şi regândi ca ființe. Precum sămânța care germinează spre naşterea-i către lumină în infinite forme,  suntem îndemnați, față către față, în a ne creiona reperele pentru noul an…”

Cristian Sandrin a excelat în interpretare, prezentând publicului meloman Sonata în fa minor op. 24 nr. 1 de George Enescu,  Două Sonete după Petrarca de Franz Liszt, La Maja y el Ruisenor, din suita Goyescas de E. Granados , Sonata op. 109 in Mi major de Ludwig van Beethoven şi  Sonata nr. 3 în si minor op. 58 de Frédéric Chopin.

Muzicianul Cristian Sandrin este stabilit în Marea Britanie, unde a obținut tilul de doctor la Royal Academy of Music, în 2019. A debutat pe scena londoneză la Wigmore Hall, concertând și la St-Martin-in-the-Fields, St James Piccadilly, Templul Masonic din Londra, Queen Elizabeth Hall, sau, în Italia, la Teatrul La Fenice din Veneția ori Palazzo Montepulciano. Elev al profesorilor Marina Dragomirescu și Cristan Dumitrescu, a absolvit Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, în anul 2012, și a continuat cu studii masterale și doctorale la Academia Regală de Muzică din Londra, unde a avut-o îndrumător pe prof. Diana Ketler. În prezent, studiază cu profesorul Grant William Nabore, la Academia Internațională de pian din Como, Italia.

Tânărul pianist Cristian Sandrin este laureat al mai multor concursuri internaționale și beneficiarul mai multor burse de studii în prestigioase academii de profil. Include în CV-ul lui o bogată activitate concertistică, camerală și solistică de un deceniu, pe plan european, precum și înregistrări media pentru instituții de profil din țară (Radio Romania Cultural, TVR, Trinitas TV) și de peste hotare (NHK-Japan, TVP Kultura-Polonia).

Citeşte şi

Când sărbătoresc ortodocșii, de fapt, Sfântul Valentin