Cauzele căderii părului. Vezi dacă suferi de vreo boală

Căderea părului poate fi determinată de mai multe cauze, printre care stresul, lipsa anumitor vitamine sau minerale şi chiar boli grave. Află şi tu de ce îţi cade părul.

20 feb. 2014, 12:07
Cauzele căderii părului. Vezi dacă suferi de vreo boală

1. Prea multă vitamina A. Supradoza de vitamina A din suplimente sau medicamente poate declanşa căderea părului. Doza recomandată de vitamina A pentru un adult este de 5.000 unităţi pe zi, scrie unica.ro.

2. Lipsa de proteine. S-ar putea să îţi pierzi părul dacă privezi organismul de proteine prea mult timp. Mai mult, căderea părului cauzată de lipsa de proteine poate apărea la două-trei luni de la dieta respectivă.

3. Dereglări hormonale. Fie că este vorba de ovare polichistice, o sarcină surpriză sau schimbarea sau oprirea pilulelor contracepţionale, toate pot determina căderea părului.

Citeşte şi Alimente care stopează căderea părului. Tu le-ai inclus în dieta ta?

4. Anemia. Aproape una din 10 femei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 49 de ani suferă de anemie cauzată de o deficienţă de fier în organism. Un set de analize complete vor arăta dacă este vorba de o lipsă de minerale din corp şi tratamentul presupune suplimente sub formă de pastile.

5. Hipotiroidism. O glandă tiroidă leneşă sau care nu produce hormonii necesari în cantităţi suficiente poate duce la căderea părului.

6. Lipsa de vitamina B. Vitaminele din complexul B sunt esenţiale pentru funcţionarea corectă a organismului şi pentru creşterea normală a părului.

Citeşte şi Medicamentele banale de la care rişti CĂDEREA PĂRULUI