Alimente care stopează căderea părului. Tu le-ai inclus în dieta ta?

Căderea părului este o problemă des întâlnită la femei şi are la bază, pe lângă stres sau ereditate, folosirea diferitelor produse cosmetice, cum ar fi vopseaua de păr.

RomaniaTV.net
04 dec. 2013, 09:32
Alimente care stopează căderea părului. Tu le-ai inclus în dieta ta?

Daca vrei sa ai un par sanatos, care sa nu iti cada in exces, specialistii recomanda o alimentatie echilibrata, fara grasimi nocive, dar bogata in acizi grasi esentiali, vitamine si minerale. Iata ce alimente stopeaza caderea parului.

Nucile

Pe langa alte beneficii, consumul de nuci te ajuta sa nu iti pierzi podoaba capilara. Nucile contin seleniu, un mineral important pentru sanatatea scalpului. Aceste fructe in coaja lemnoasa sunt si o sursa bogata de acid linoleic Omega 3, dar si de zinc, la fel de bun impotriva caderii parului.

Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre căderea părului

In plus, nucile au un continut bogat in fier. Lipsa fierului in organism face ca nivelul de feritina (proteina care stocheaza fierul in organism si il elibereaza in mod controlat) sa scada si astfel sa ai probleme cu firele de par.

Fasole

Fasolea nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie, in special in aceasta perioada. Pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, fasolea iti asigura suficiente proteine care ajuta la cresterea parului. Totodata, aceasta planta leguminoasa contine zinc, fier si biotina. Potrivit unor studii, deficienta de biotina, desi rar intalnita, poate duce la un par fragil. Specialistii recomanda consumul de fasole cel putin o data pe saptamana.

Descoperă mai multe alimente care stopează căderea părului pe Ele.ro.