Băsescu, un nou ATAC DUR: Gabriela Firea, o şantajistă de profesie, poartă ghinion oricărui bărbat!

Preşedintele Traian Băsescu a lansat marţi un nou atac dur la adresa senatorului PSD Gabriela Firea şi a soţului acesteai, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele. Şeful statului a spus că Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie" şi l-a sfătuit pe premierul Ponta să nu o ia purtător de cuvânt deoarece "poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl spirjină", făcând referire la activitatea ei în guvernul Isărescu, în anul 2000.

15 apr. 2014, 13:52
Băsescu, un nou ATAC DUR: Gabriela Firea, o şantajistă de profesie, poartă ghinion oricărui bărbat!

Respingând afirmaţiile pe care Gabriela Firea le-a făcut în numele comisiei de anchetă Nana privind modul în care Ioana Băsescu a achiziţionat teren agricol în această localitate, preşedintele Băsescu a afirmat că Firea este „o şantajistă”. 

„Doamna Firea, altfel o şantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă, deci nu se putea face chitanţă. Sigur că pentru un şantajist nu-i nevoie să ştii prea multă carte”, a spus preşedintele.

Şeful statului a precizat că şantajul nu vizează neapărat activitatea Gabrielei Firea din comisia Nana, aceasta având deja antecedente. „Am să-i transmit şi un mesaj senatoarei Firea amintindu-i că a fost condamnată la 1.000 de lei amendă pentru şantaj la adresa unei membre CNA. Plus un şantaj la adresa prefectului de Ilfov pentru a aproba un proiect pentru soţul ei. Are o şcoală bună, e crescută la şcoala turnătorului Felix”, a declarat Băsescu făcând referire la faptul că Firea a fost multă vreme jurnalist la grupului Intact fondat de Dan Voiculescu.

Cât priveşte posibilitatea ca senatoarea să ajungă purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Băsescu l-a sfătuit „amical” pe premier să nu facă acest gest. „Înţeleg că Ponta vrea să o ia purtător de cuvânt – să nu o ia. Poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl sprijină. Îi aduc aminte ce rezultat a avut Mugur Isărescu cu ea purtător de cuvânt în timpul campaniei prezidenţială„, a spus Băsescu.

Acesta a ţinut să le răspundă şi celor care l-au acuzat că a atacat în mod neelegant o femeie. „Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectată ca senator al României”, a spus Băsescu.

Citeşte şi explicaţia preşedintelui Băsescu pentru  „dispariţia” soţului Gabrielei Firea: Unii marinari nu stăteau mult pe acasă „de bine ce le era”

Şeful statului şi-a motivat afirmaţia de duminică privind faptul că Firea ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă prin faptul că marinarii de cursă lungă au meteahna că nu le prea prieşte şederea alături de neveste.

În timp ce navigam, după 9-12 luni de mers pe mare rămâneam în concediu şi eu, ca şi Pandele. Câte 3 luni şi ceva că se adunau la concediu şi zilele de sâmbătă şi duminică şi sărbătorile legale. Dar era foarte mulţi care nu stăteau 3 luni şi ceva acasă. După o lună îşi căutau vapor. Plecau. De ce? Vă las să vă gândiţi cât de bine le era acasă. Poate fi interpretată şi în acest sens chestiunea că ‘poate îl găseşti plecat‘ „, a spus Băsescu.

Pe de altă parte, preşedintele a spus că a primit la Cotroceni o serie de petiţii ale unor cetăţeni din Voluntari care reclamau nereguli la primăria condusă de Florentin Pandele.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui:

-Victor Ponta a coborât lupta în mocirla politică.

-Comisia Nana a fost cerută de Ponta ca să ancheteze o afacere privată. Rolul constituţional al Parlamentului este de a controla Guvernul, nu persoane private. Consider că este un abuz formarea comisiei parlamentare pentru investigarea achiziţiei de teren a familiei mele.

-Prima dată premierul şi ciracii lui au lansat ipoteza credit ilegal. S-a făcut comisie la Senat, creditul a fost perfect legal. Apoi faza a doua a minciunii: terenul este de la Fundulea. Apoi s-au dumirit că nu are nicio legătură terenul cumpărat de fiica mea cu staţiunea de cercetări de la Fundulea. A treia variantă a fost că s-au făcut restituiri ilegale. Eu nu am de unde să ştiu acest lucru. Dacă s-a întâmplat, primarii şi prefecţii să răspundă. Ei au fost tot timpul de la PSD. O anchetă temeinică trebuie să se petreacă foarte rapid.

-Dându-şi seama că e vorba de prefecţi şi primari PSD în intervalul restituirilor, doamna Firea, altfel o şantajistă de profesie, lansează o altă minciună, că firma ar fi fost inactivă, deci nu se putea face chitanţă. Sigur că pentru un şantajist nu-i nevoie să ştii prea multă carte.

-Ultima inovaţie a procurorului ratat Ponta, că nu am auzit vreun dosar important făcut de procurorul Ponta la Parchetul General. Poate o fi ascuns vreo declaraţie. Doar declaraţia mamei procurorului Panait că Ponta a fost ultimul care l-a văzut în viaţă. Deci ultima inovaţie a lui Ponta că ar fi vorba de spălare de bani. Cum poate crede un om cu câteva clase că se poate face spălare de bani cu bani luaţi de la bancă? Nu s-a umblat cu bani în sacoşă, ci s-a făcut o tranzacţie prin conturi.

-Schimbarea continuă a motivaţiilor date de comisie arată obiectivul strict politic al comisiei, obiectiv care dezonorează Parlamentul. Acesta este nivelul pe care îl are majoritatea parlamentară. Este o comisie politică ce nu are nici un element comun cu dorinţa de a afla adevărul.

-Ce mi se pare foarte important, dacă tot se află comisia în funcţiune, să vadă ce-i cu cele 2.000 ha de la Fundulea. Cred că prefecţii şi primarii care au făcut operaţiunea de spoliere a staţiunii trebuie să răspundă în faţa legii. Este ghinionistă treaba pentru că primarii şi prefecţii de la vremea aceea erau de la PSD şi PC. Dacă nu se ocupă ei, mă voi ocupa eu şi voi sesiza organele de anchetă. S-a mers prea departe. O haită de parlamentari pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic pe măsura neputinţei lor de a guverna ţara dintr-o afacere privată în condiţiile în care sute de mii de hectare de teren ale statului sunt deţinute sau exploatate de tot felul de baroni ai PSD. Comisia de anchetă ar trebui, dacă vrea să facă ceva pentru ţară, să ancheteze ce se întâmplă cu terenurile statului, cine le exploatează, în ce condiţii? Ar fi o misiune demnă de o comisie parlamentară ce controlează activitatea guvernamentală, nu a doi privaţi.

-Ar fi interesant să ştim cât a fost de implicat tata socru în tranzacţiile din Timiş. Tata socru nu e persoană privată, e parlamentar.

-Este un fals făcut de parlamentari care nu şi-au asumat decât responsabilitatea de a fi slugile lui Ponta într-un joc politic murdar.

-Am să-i trasnmit şi un mesaj senatoarei Firea amintindu-i că a fost condamnată la 1.000 de lei amendă pentru şantaj la adresa unei membre CNA. Plus un şantaj la adresa prefectului de Ilfov pentru a aproba un proiect pentru soţul ei. Are o şcoală bună, e crescută la şcoala turnătorului Felix. Îi dau un sfat lui Ponta să nu o ia purtător de cuvânt. Poartă ghinion. Îi aduc aminte ce rezultat a avut Mugur Isărescu cu ea purtător de cuvânt la o campanie prezidenţială.

-S-a simţit lezată că am spus să privească mai atent la ce e în ograda soţului ei. O recomandare absolut amicală.

-În timp ce navigam după 9-12 luni de mers pe mare rămâneam în concediu şi eu, ca şi Pandele. Câte 3 luni şi ceva. Dar era foarte mulţi care nu stăteau 3 luni. După o lună îşi căutau vapor. Plecau. De ce? Vă las să vă gândiţi cât de bine le era acasă. Poate fi interpretată şi în acest sens chestiunea că ‘poate îl găseşti plecat’.

-Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectată ca senator al României. La Preşedinţie, funcţionează Biroul Probleme Cetăţeneşti. De exemplu printr-o petiţie sunt reclamate abuzuri ale primăriei Voluntari în aplicare Legii 10/2001. A fost îndreptată către instituţiile abilitate. O altă petiţie: control riguros la Comtransport Voluntari cu contracte cu primăria. Altă petiţie: reclamaţie făcută de cetăţeni privind abuzurile şi averea primarului. O alta: reclamaţie împotriva primarului de nerespectare a unei decizii judecătoreşti de punere în posesie cu un teren. Deci cu privire la ce se întâmplă în Voluntari am făcut-o în baza unor petiţii primite ce au fost îndreptate către instituţiile statului. Nu neapărat la DNA. Unele la Ministerul Mediului, altele la Ministerul de Interne, altele la cabinetul primului-ministru.

-Nu întotdeauna reclamaţiile sunt îndreptăţite, de aceea le-am trimis la instituţiile ce pot verifica dacă sunt adevărate sau nu. Nu este în practica preşedinţiei să le trimită exclusiv la Parchete. Asta nu înseamnă că problemele nu există.

-Nu vorbesc să am fără documente. Sunt petiţii trimise de la cetăţeni, iar aceştia care au făcut petiţii nu au avut decît satisfacţia că preşedintele a vorbit despre situaţii de acolo, că au avut un feedback direct de la preşedinte.

-Doamna senatoare şantajistă şi premierul Ponta ar putea avea şi alte preocupări. În loc să coboare în mocirla unor atacuri josnice, mai bine s-ar ocupa să guverneze puţin ţara.

-Sunt 450 milioane de euro alocaţi României de UE pentru exerciţiul 2014-2020 pentru persoane defavorizate ce nu au locuri de muncă. Aici se pot împărţi banii către crearea de locuri de muncă pentru tineri şi pentru creare de IMM-uri, dar asta nu-i o preocupare pentru Victor-Viorel. El se plânge că are prea mulţi bani de la UE, dar nu are niciun proiect gata.

-Prioritatea lui e taxe la combustibil, taxe locale cât mai multe ca să-i dea bani lui Dragnea care să-i dea la baroni.

-Pentru el nu are nicio semnificaţie mesajul trimis de SUA legate de corupţie care vizează securitatea naţională. Sigur, prima este vizată de Ucraina. Dar care este reacţia lui când este solidar şi îi apără de justiţie pe baronii locali? Are de apărat o bună parte din partid: Mazăre, Bunea-Stancu, Constantin Nicolescu, Nicuşor Constantinescu. Sau pe Adrian Duicu. Cum să-l uiţi pe Duicu? Ce dulce băiat, Duicu! Sau Cosma, alt om dulce…

-Cum să răspunzi la mesajul Americii când tu dai OUG, deşi Consiliul Legislativ a cerut lege, şi transferi lui Bunea-Stancu 200.000 de ha pentru uzul baronetului local? Cum răspunzi mesajului partenerului strategic când forţai asumarea răspunderii altcuiva pentru a-i da CFR Marfă lui Gruia Stoica ce a drenat toată resursa financiară a CFR?

-Astea nu fac din Victor-Viorel decât o victimă a propriei lui corupţii, ce face orice pentru baronii locali sau pentru şefi de stat din Asia Centrală cărora le face cadouri de 380.000.000 dolari în schimbul unui zâmbet. Pentru banii ăştia oricine i-ar zâmbi lui Ponta.

-Obiectivul acestui domn nu este să facă bine României, ci să pună România sub controlul PSD. Şi este jalnic că o face cu trustul unui turnător şi cu al televiziunii lui Ghiţă, care este mult mai periculos pentru nu ştim cine e. E om tânăr.

-Această haită crede că mă impresionează, că mă voi descuraja, că nu voi mai proteja justiţia şi că vor putea să intre cu bocancii peste. Nici comisia Nana nu mă impresionează, nici solidarizarea haitei cu Ponta şi cu senatoarea şantajistă.

-Procurorii care arestează baroni, o fac pentru că aceştia fură, nu că le spune Băsescu. Am trecut de epoca Năstase când nimeni nu avea curaj să se atingă de politicieni. Judecătorii condamnă oameni politici, fraţilor, ceea ce-i absolut corect!

-S-ar putea să-mi stabilesc o zi pe săptămână când voi face un buletin al corupţiei guvernamentale. Din păcate oamenii, în nevoia de a vedea că se întâmplă ceva în oraş, s-au obişnuit să spună: ‘Au furat, dar au făcut şi ceva pentru noi’ Asta e cea mai mare greşeală. Nu, dragilor, dacă nu ar fi furat ar fi făcut mult mai multe. Cetăţenii acestei ţări ar trebui să aibă exigenţa ca toţi banii din taxele lor să fie utilizaţi pentru ei până la ultimul ban. Abordarea ‘A furat, dar a făcut ceva şi pentru noi’ este păguboasă şi ne ţine în subdezvoltare.

-Cred că a cedat nervos Victor-Viorel. Este unic în Europa şi ca atitudine şi ca soluţie. N-am auzit de 25 de ani de la Revoluţie ca vreun premier UE să se fi retras în buncărul de la MApN. Ponta are o problemă de nervi, i se pare că doar armata îl mai poate apăra de furia baronilor. De mine nu are de ce să se ferească pentru că eu îl compătimesc. Soluţia de a se ascunde într-un buncăr arată că premierul şi-a pierdut controlul, nu mai deosebeşte instituţiile şi arată că este laş. La Palatul Victoria, baronii nu mai pot fi opriţi. Voi credeţi că în faţa lor e ca în faţa microfoanelor? Îl pleznesc ăia de nu se vede. Atunci şi-a spus că buncărul de la MApN este soluţia ca baronii să nu-i mai spună ‘Viorele, ne laşi pe mâna justiţiei? Iar ne laşi pe mâna lui Băsescu?’ Numai că dosarele merg cu sau fără mine.

-România va fi privită ca o mare curiozitate, este fără precedent în UE. Arată imaginea unui om care a cedat nervos.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat marţi că avocatul său a redactat textul plângerii penale împotriva lui Traian Băsescu pentru două infracţiuni din Codul penal: ameninţare şi şantaj.

‘Eu cred că sunt toate elemente constituite pentru cele două infracţiuni. Mă simt ameninţată în urma declaraţiei preşedintelui ţării că s-ar putea să nu-mi găsesc soţul acasă dacă nu stau în banca mea şi nu sunt atentă pentru că şi pe moşia sau parohia soţului ar fi probleme pe care dumnealui le-ar cunoaşte. Eu am tras concluzia că domnia sa a vrut să tragă un semnal de alarmă anumitor organe de anchetă pentru ca familia mea să aibă de suferit din pricina faptului că eu sunt membru şi comunicator al unei comisii parlamentare de anchetă’, a declarat Firea la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că simte permanent o stare ‘de temere, de îngrijorare şi nelinişte’ în legătură cu viaţa sa, a soţului şi a familiei sale.

‘Cred că sunt întrunite şi elementele infracţiunii de şantaj pentru că mi s-a comunicat la oră de vârf, de maximă audienţă, de către domnul preşedinte, să stau în banca mea şi să-mi văd de treabă şi prin acest mesaj eu am înţeles că mi se spune că dacă nu fac aşa şi anume să renunţ la redactarea raportului comisiei de anchetă Nana vor fi divulgate informaţii vădit compromiţătoare reale sau imaginare în legătură cu mine sau cu familia mea’, a menţionat senatorul PSD.

Gabriela Firea a precizat că raportul comisiei Nana nu va fi influenţat de aceste ameninţări, că este gata în proporţie de 95%, iar după sărbătorile de Paşte va veni şi rezultatul inspecţiei fiscale a ANAF pentru a se elabora şi prezenta raportul final.