Băsescu insinuează că soţul Gabrielei Firea ar putea pleca de acasă „de bine ce-i este lângă nevastă”

Preşedintele Traian Băsescu susţine că invitaţia adresată senatoarei Gabriela Firea de a se uita în ograda soţului ei, primarul Florentin Pandele, ca să nu descopere că nu mai e acasă a fost "o recomandare absolut amicală".  Preşedintele a încercat să dreagă busuiocul povestind despre comandanţii de navă care preferau să plece din nou pe mare decât să stea acasă în concediu, lângă neveste, ”de bine ce le era”. 

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 16:46
Băsescu insinuează că soţul Gabrielei Firea ar putea pleca de acasă „de bine ce-i este lângă nevastă”

Traian Băsescu a explicat, marţi, atacul la adresa Gabrielei Firea şi a soţului ei, Florentin Pandele, primar în Voluntari şi fost marinar de meserie. „Doamna Firea s-a simţit lezată că am spus să privească mai atent la ce e în ograda soţului ei. O recomandare absolut amicală”, a spus Băsescu.

Iniţial, şeful statului şi-a motivat afirmaţia de duminică privind faptul că Firea ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă prin faptul că marinarii de cursă lungă au meteahna că nu le prea prieşte şederea alături de neveste.

În timp ce navigam, după 9-12 luni de mers pe mare rămâneam în concediu şi eu, ca şi Pandele. Câte 3 luni şi ceva că se adunau la concediu şi zilele de sâmbătă şi duminică şi sărbătorile legale. Dar era foarte mulţi care nu stăteau 3 luni şi ceva acasă. După o lună îşi căutau vapor. Plecau. De ce? Vă las să vă gândiţi cât de bine le era acasă. Poate fi interpretată şi în acest sens chestiunea că ‘poate îl găseşti plecat‘ „, a spus Băsescu.

Citeşte şi: Băsescu, un nou ATAC DUR: Gabriela Firea, o şantajistă de profesie, poartă ghinion oricărui bărbat!

Pe de altă parte, preşedintele a spus că a primit la Cotroceni o serie de petiţii ale unor cetăţeni din Voluntari. „La Preşedinţie, funcţionează Biroul Probleme Cetăţeneşti. De exemplu printr-o petiţie sunt reclamate abuzuri ale primăriei Voluntari în aplicarea Legii 10/2001. A fost îndreptată către instituţiile abilitate. O altă petiţie: control riguros la Comtransport Voluntari cu contracte cu primăria. Altă petiţie: reclamaţie făcută de cetăţeni privind abuzurile şi averea primarului. O alta: reclamaţie împotriva primarului de nerespectare a unei decizii judecătoreşti de punere în posesie cu un teren. Deci cu privire la ce se întâmplă în Voluntari am făcut-o în baza unor petiţii primite ce au fost îndreptate către instituţiile statului. Nu neapărat la DNA. Unele la Ministerul Mediului, altele la Ministerul de Interne, altele la cabinetul primului-ministru”, a precizat Traian Băsescu.

Acesta a arătat că a preferat să nu le trimite procurorilor deoarece exista riscul ca unele petiţii să nu aibă fundament, fiind necesară o verificare prealabilă a instituţiilor statului asupra temeiniciei lor.

„Nu întotdeauna reclamaţiile sunt îndreptăţite, de aceea le-am trimis la instituţiile ce pot verifica dacă sunt adevărate sau nu. Nu este în practica preşedinţiei să le trimită exclusiv la Parchete. Asta nu înseamnă că problemele nu există (…) Nu vorbesc fără să am documente. Sunt petiţii trimise de la cetăţeni, iar aceştia care au făcut petiţii nu au avut decît satisfacţia că preşedintele a vorbit despre situaţii de acolo, că au avut un feedback direct de la preşedinte”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis duminică fostei jurnaliste Gabriela Firea să fie foarte atentă la soţul ei, Florentin Pandele, că s-ar putea să nu mai ajungă într-o zi acasă.

„E o prostie! Nu te poți lua după o doamnă care a avut drept instruire 10 ani de citit pe prompter. Trebuie să mai știi și puțin drept. (…) Mai auzeam o prostie, tot de la doamna cunoscătoare. Ar fi mai bine să se uite la moșia soțului ei, că înțeleg că ar fi destule probleme pe moșia lui acolo. Să fie atentă acolo, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă”, a declarat Traian Băsescu, cu referire la soțul Gabrielei Firea, primarul orașului Voluntari, Florin Pandele.