COD FISCAL 2014: Ce noutăţi aduce. DESCARCĂ DOCUMENT

COD FISCAL 2014: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe pagina sa de internet cea mai recenta varianta a Codului fiscal. Noul document cuprinde modificarile introduse prin Legea nr. 69/2014 care a aprobat cu modificari OUG nr. 28/2013. Descarcati de aici varianta actualizata a Codului fiscal!
Romania TV
20 mai 2014, 12:01
COD FISCAL 2014: Ce noutăţi aduce. DESCARCĂ DOCUMENT

Puteti consulta Codul fiscal valabil in 2014 in fisierul atasat AICI sau direct pe site-ul ANAF.

Fiscul precizeaza ca textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare.

Codul fiscal publicat de ANAF contine cele mai recente modificari prevazute in Legea nr. 69/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 355, din 14 mai 2014 si care a intrat in vigoare pe 17 mai 2014. Prin aceasta lege a fost aprobata cu modificari OUG nr. 28/2013, ce a introdus anul trecut unele noutati in legislatia fiscala.

Astfel, Legea nr. 69/2014 care a actualizat recent Codul fiscal a clarificat anumite prevederi referitoare la accize. Printre cele mai importante aspecte cuprinse in acest normativ care se aplica din 17 mai se numara cele privind aplicarea accizelor nearmonizate pentru livrari de arme si munitii si a celor referitoare la momentul exigibilitatii accizelor pentru tranzactii cu produse supuse accizelor nearmonizate, precum si cele care stabilesc situatia in care este necesara depunerea declaratiei de accize pentru tranzactii cu produse supuse accizelor nearmonizate.

Conform celor mai recente modificari aduse Codului fiscal, vor fi supuse accizelor armele, altele decat cele cu destinatie militara sau de tir sportiv, cu codurile NC: 9302 00 00, 9303, 9304 00 00 si munitia pentru astfel de arme, cu codurile NC: 9306 21, 9306 29, 9306 30.

Pana acum, in Codul fiscal se mentiona ca erau supuse accizelor armele de vanatoare si armele de uz personal, altele decat cele de uz militar sau de uz sportiv, cu codurile NC: 9302 00 00, 9303, 9304 00 00 si cartusele cu glont si alte tipuri de munitie pentru aceste arme, cu codurile NC: 9306 21, 9306 29, 9306 30.

Totodata, noile reglementari stabilesc ca in cazul unui operator economic care nu are domiciliul fiscal in Romania si intentioneaza sa desfasoare activitati economice cu produse accizabile supuse accizelor nearmonizate, pentru care are obligatia platii accizelor in Romania, acesta va desemna un reprezentant fiscal stabilit in Romania, pentru a indeplini obligatiile care ii revin.

MFP: Codul fiscal rescris va fi trimis in mai sau iunie in Parlament

Guvernantii lucreaza la rescrierea Codului fiscal, astfel ca noul document urmeaza sa fie trimis in Parlament in luna mai sau iunie, a declarat recent Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Acesta a explicat ca exista o diferenta intre rescriere si republicare si ca documentul care va fi trimis in Parlament va fi unul nou, diferit de actul normativ in vigoare, respectiv Legea nr. 571/2003.

Codul fiscal, intrat in vigoare la finalul anului 2003, a suferit de-a lungul timpului numeroase modificari, iar consultarea lui a devenit, odata cu trecerea anilor si a schimbarilor legislative din ce in ce mai dese, tot mai greoaie. Desi mediul de afaceri a cerut de nenumarate ori republicarea actului normativ, acest lucru s-a amanat, ceea ce a facut din legislatia fiscala un adevarat haos.

In ultimii zece ani, in majoritatea actelor normative care au modificat Codul fiscal se mentioneaza ca acesta va fi republicat si renumerotat.

Prima astfel de precizare s-a facut la un an dupa ce a fost publicat Codul fiscal, adica in 2004, in OUG nr. 138/2004, care prevedea la articolul IV:

Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare”.

Aceasta prevedere a fost reluata din 2004 in peste zece acte normative care au modificat in aceasta perioada Codul fiscal.

Detalii pe Biblioteca virtuala AvocatNet.ro

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Locul superb din Europa unde poți avea un sejur perfect cu bani puțini. Apa e turcoaz aici, iar peisajul îți taie răsuflarea
Capital.ro
Elena Udrea e nevinovată! Ce i-a făcut Traian Băsescu
Playtech.ro
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
DailyBusiness
Mobilizare uimitoare pe șantierul acestei autostrăzi! Vești bune pentru milioane de șoferi
Adevarul
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Vladimir Putin se pregătește să fugă. Semnele care prevestesc ce e mai rău
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
BREAKING | Andrei Muraru a murit într-un accident cumplit de motocicletă 😢
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Vladimir Putin A ACCEPTAT. Președintele Rusiei va semna acordul
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Slovacia învinge Belgia cu 1-0 în meciul din Grupa E la EURO 2024
MediaFlux
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?