REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Kelemen Hunor: UDMR a obţinut un rezultat bun

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seara, că rezultatul de 6-7% obţinut de Uniune la europarlamentare, potrivit exit-poll-urilor, este unul bun, care demonstrează încă o dată că UDMR este şi rămâne reprezentantul credibil al comunităţii maghiare din România.

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 19:13
REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Kelemen Hunor: UDMR a obţinut un rezultat bun

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. „Am obţinut un rezultat bun, conform aşteptărilor noastre. Considerăm că este un succes, dar, sigur, trebuie să aşteptăm numărătoarea voturilor. Conform datelor noastre, am obţinut un scor între 6% şi 7%”, a afirmat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

El a adăugat că poate, prin redistribuire, UDMR va avea trei mandate în Parlamentul European şi va păstra astfel o reprezentare solidă la Bruxelles.

Kelemen Hunor a mulţumit şi membrilor comunităţii maghiare pentru că au venit la urne şi au ales să voteze cu UDMR.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. ‘Alegătorii au înţeles şi au dorit o reprezentare puternică în PE, au dorit o continuare în PE a politicilor duse până acum de reprezentanţii no?tri. Din acest punct de vedere noi considerăm că am făcut o campanie corectă, o campanie echilibrată, în această campanie am vorbit în primul rând despre temele europene, despre rolul nostru în UE şi aşteptările noastre de la instituţiile europene în anii care urmează. (…) După aceste rezultate, noi considerăm că, încă o dată, comunitatea maghiară din România a arătat că UDMR este reprezentantul comunităţii, este un reprezentant credibil, rămâne un reprezentant credibil nu numai în România, ci şi în PE’, a mai menţionat Kelemen Hunor.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit unui EXIT-POLL CSCI, Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014.

Potrivit datelor EXIT-POLL-ului, prezentat duminică, la ora 21.00, de România TV, Alianţa a obţinut 43% din opţiunile de vot ale românilor, în timp ce PNL a obţinut doar 14%.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. EXIT-POLL. Conform EXIT-POLL-ULUI CSCI, PNL a fost votat de 14% dintre cei care au mers la urne.

PDL se clasează pe poziţia a treia, foarte aproape de PNL, cu 12%, iar PMP trece fără emoţii pragul electoral, obţinând 7% din voturi.

Potrivit EXIT-POLL-ului CSCI, UDMR  a fost votat de 6% dintre români. Mircea Diaconu a obţinut 4% din voturi.