Alin Petrache A DEMISIONAT de la şefia FR Rugby

Alin Petrache a renunţat, miercuri, la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, ca urmare a alegerii sale în fruntea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 17:16
Alin Petrache A DEMISIONAT de la şefia FR Rugby

„Astăzi este prima zi în care nu sunt prezent fizic în casa rugbyului. Am îndrăgit acest sport de atâţia ani încât nu pot concepe nimic fără implicarea sa. Ce mă face să nu fiu trist, ci dimpotrivă, optimist chiar, este încrederea mea că noua postură pe care mi-am asumat-o va fi o cale în plus de promovare a sportului cu balonul oval. Nimic nu mă poate ţine departe de rugby, nimic nu este mai puternic decât pasiunea aceasta de-o viaţă pentru el. Sper ca tot ceea ce am construit la Federaţia Română de Rugby să fie sporit de cei care îmi vor urma”, a precizat Alin Petrache într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Fostul căpitan al echipei naţionale de rugby pleacă „cu inima liniştită” de la FRR, ştiind că lasă „pe mâini bune” sportul cu balonul oval din ţara noastră.

„Îi cunosc bine pe aceşti oameni, am muncit împreună, ne-am bucurat de fiecare obiectiv atins, de fiecare victorie, prin urmare demisionez cu inima liniştită. Ştiu că rugbyul românesc va fi pe mâini bune. Voi fi în continuare prezent, cu sufletul, cu un sfat bun, cu tot ceea ce voi putea. Iar succesele mele ca preşedinte COSR vor fi în primul rând succesele unui exponent al rugbyului”, a subliniat Alin Petrache.

Referindu-se la noua sa misiune, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a adăugat: „Ca reprezentant al olimpismului, obligaţia mea va fi aceea de a demonstra lumii, cu ajutorul fiecărui sportiv român, că suntem capabili de performanţe, în care se reflectă atât talentul nativ, cât şi munca disciplinată şi susţinută”.

Membrii Biroului Federal au decis ca prerogativele funcţiei de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby să fie preluate, până la organizarea de noi alegeri, de George Boroi, vicepreşedinte al FRR.