Preşedintele interimar ucrainean anunţă închiderea parţială a graniţei cu Rusia

Preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Tucinov a anunţat miercuri închiderea parţială a graniţei dintre Ucraina şi Rusia, în special în partea centrală a regiunii Lugansk şi în sudul regiunii Doneţk, transmit RIA Novosti şi Interfax-Ukraina, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 20:23
Preşedintele interimar ucrainean anunţă închiderea parţială a graniţei cu Rusia

Închiderea graniţei de est a Ucrainei constituie unul din elementele principale ale operaţiunii antiteroriste”, a afirmat Turcinov, care s-a deplasat miercuri în regiunile estice ale ţării, unde situaţia este din ce în ce mai gravă. El a subliniat că măsura luată ‘va împiedica livrarea de arme sau pătrunderea de combatanţi pe teritoriul Ucrainei’, adăugând că, în acelaşi timp, ‘va fi intensificată localizarea teroriştilor’.

Oleksandr Turcinov, care va fi înlocuit sâmbătă în funcţie de miliardarul Petro Poroşenko, câştigătorul alegerilor din 25 mai, i-a ordonat marţi secretarului Consiliului pentru securitatea naţională şi apărare, Andrii Parubii, să examineze împreună cu alte instituţii ale statului posibilitatea instituirii legii marţiale în regiunile Doneţk şi Lugansk, ‘pentru a pune capăt conflictului armat pe teritoriul Ucrainei şi pentru a evita victime în rândul civililor, al militarilor şi al forţelor de ordine’.

Armata ucraineană este angajată în prezent într-o ‘operaţiune antiteroristă’ în regiunile rusofone din sud-estul Ucrainei, unde se confruntă cu o insurecţie separatistă, încercând să preia controlul în teritoriile ocupate de rebeli proruşi înarmaţi, înainte de învestirea noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, prevăzută pentru sâmbătă, 7 iunie.