Traficul rutier restricţionat pe sectorul rutier al barajului Porţile de Fier I/Gerdap I

Circulaţia rutieră se desfăşoară, joi, cu restricţii pe sectorul de drum care face legătura între România şi Serbia pe barajul Porţile de Fier I/Gerdap I.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 16:01
Traficul rutier restricţionat pe sectorul rutier al barajului Porţile de Fier I/Gerdap I

Primarul localităţii sârbeşti Kladovo, Radovan Arizina, a declarat  că această situaţie se datorează lucrărilor de îndepărtare a deşeurilor vegetale şi a PET-urilor aduse de viitură pe Dunăre şi oprite de grătarele deversoarelor.

„Se acţionează atât de pe o barjă plutitoare pentru evacuarea deşeurilor, cât şi de pe carosabilul sectorului de drum dintre Punctul de Frontieră (PF) Porţile de Fier I şi PF Gerdap I. Din această cauză pe ambele sensuri de mers se formează convoaie de autovehicule”, a precizat Arizina.

Potrivit Agerpres, timpii de aşteptare sunt de aproximativ 20 de minute într-o oră, până când autobasculantele sunt încărcate cu deşeuri şi părăsesc zona afectată.

„Circulaţia este dirijată în intervalul de timp în care se intervine de operatori de drum, astfel încât să nu se producă blocaje în trafic, în afara restricţiilor impuse”, a afirmat Arizina.