INCREDIBIL Pompeiul de pe Frontul de Vest: 21 de soldaţi nemţi îngropaţi de vii de bombele aliaţilor

O puternică bombă a Aliaţialor din Primul Război Mondial a căzut peste un adăpost în care se aflau 21 de soldaţi germani, care au fost ucişi, iar rămăşiţele lor pământeşti au fost descoperite în tranşeele perfect conservate timp de 94 de ani.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 19:13
INCREDIBIL Pompeiul de pe Frontul de Vest: 21 de soldaţi nemţi îngropaţi de vii de bombele aliaţilor

Cei 21 de soldaţi făceau parte dintr-un grup de 34 de soldaţi, care se refugiaseră în ascunzătoarea săpată sub pământ şi care au fost îngropaţi de vii când bomba trupelor aliate a căzut, în 1918, peste ascunzătoarea lor din Franţa, în oraşul Carspach, din regiunea Alsacia.

Rămăşiţele pământeşti a 13 soldaţi au putut fi recuperate din refugiul bombardat, dar celelalte care erau acoperite de un strat mai gros de pământ au fost lăsate acolo, deoarece specialiştii au hotârât că era prea riscant să le scoată.

Această descoperire a fost făcută cu ocazia unor săpături pentru un proiect de construire a unei autostrăzi în acea zonă, scrie Daily Mail.

Multe dintre schelete au fost găsite exact în poziţia în care se aflau soldaţii când au fost loviţi de puternica bombă a Aliaţilor, ceea ce i-a determinat pe arheologi să afirme că descoperirea de la Carpach aminteşte de Pompei, anticul oraş roman îngropat de lava Vezuviului, în care totul s-a păstrat intact, împietrit în timp. Ruinele Pompeiului se află lângă Napoli, în regiunea Camparia şi a fost declarat de către UNESCO „Loc de Patrimoniu Mondial”.

În tranşeele de la Carspach s-au găsit şi toate obiectele ce le aparţinuseră soldaţilor, de la uniforme, caschete şi arme, până la pipe, tutun , cărţi de buzunar, ochelari şi chiar scheletul unei capre, despre care se presupune că soldaţii o aduseseră în buncărul lor pentru a avea o sursă de lapte.De asemenea, s-a păstrat în condiţii foarte bune şi mobilierul aflat în adăpostul subteran.

Toate rămăşiţele pământeşti ale soldaţilor germani găsite acolo vor putea fi dentificate, deoarece s-au găsit şi documentele în care sunt menţionate numele lor. Soldaţii făceau parte din Compania a 6-a din Regimentul de Infanterie de Rezervă nr.94.

Buncărul putea adăposti până la 500 de persoane şi avea 16 puncte de ieşire.