REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Dezastru după proba scrisă

REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: la Constanţa, Peste 200 de candidaţi s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alţii 100 au ieşit din examen din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil şi a fost dat afară din sală.
Filip Stan
22 iul. 2014, 06:46
REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Dezastru după proba scrisă

EDU.RO REZULTATE TITULARIZARE 2014. Rata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, din data de 21 iulie, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,88%, sensibil egală cu cea de anul trecut (79,89%).

REZULTATELE AU FOST PUBLICATE AICI ––> CLICK AICI 

Au fost evaluate lucrările a 26.173 de candidaţi. 67 de lucrări au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, astfel că numărul candidaţilor cu note a fost 26.109Dintre aceştia, 158 de candidaţi au obţinut nota 10 (cei mai mulţi în Bucureşti – 18), 13.161 de candidaţi (48,66%) au obţinut note între 7 şi 10, procent superior celui din 2013 (47,78%), iar 8.151 de candidaţi (31,22%) au obţinut note între 5 şi 7. Alţi 4.639 de participanţi (20,12%) au obţinut note sub 5.

Cel mai ridicatprocent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Iaşi (55,87), iar cel mai scăzut procent, în judeţul Mehedinţi (31,50).

La proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 28.415 candidaţi. 2.181 de candidaţi au părăsit sala de concurs, retrăgându-se retras din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 4 candidaţi au fost eliminaţi pentru alte motive (lipsa documentelor de identitate sau lipsa adeverinţelor de studii, iar 28 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare în cursul acestei zile, până la ora 21:00 şi sâmbătă, 26 iulie, până la ora 15:00. Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.         Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în perioada 4-5 august 2014.


REZULTATE TITULARIZARE 2014 EDU.RO: Un candidat a fost prins cu telefonul mobil şi a fost dat afară din sală. Alţi peste 200 de candidaţi s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alţii 100 au ieşit din examen din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil şi a fost dat afară din sală. Examenul de titularizare desfăşurat, luni , la Constanţa, nu a fost lipsit de incidente. Unii (aproape o treime) au considerat că mai bine se retrag în timpul probei, decât să se facă de râs cu vreo notă mică, alţii s-au bucurat că au avut parte de subiecte uşoare şi se aşteaptă la note mari.

Proba scrisă a avut loc în cinci centre din oraş, fiind aşteptaţi la testare 1.043 de candidaţi, care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţiile speciale sau la probele practice. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, s-au prezentat 842 de cadre didactice. Dintre cei prezenţi, în sălile de concurs, un candidat care susţinea proba la disciplina educaţie muzicală a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă (telefon mobil). Alţi 88 de candidaţi s-au retras din examen din motive personale şi 13, din motive medicale. Conform metodologiei candidaţii eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturile didactice în anul şcolar 2014 – 2015.

Subiecte uşoare la matematică, grele la română

Cadrele didactice care vor să prindă un post în învăţământ au susţinut proba scrisă timp de patru ore, fiecare la disciplina pe care vor să o predea. În timp ce la matematică, subiectele au fost simple, după cum au spus mai mulţi candidaţi, la limba română se pare că a fost mai dificil. „Nu a fost foarte greu. Sper să iau peste nota 7. Subiectele mi s-au părut accesibile şi m-am pregătit intens pentru acest examen”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, o candidată pentru un post de profesor de matematică. Examenul la limba română, dar şi cel la limba engleză sau la psihopedagogie specială i-a pus mai mult în dificultate chiar şi pe profesori. Candidaţii au ieşit din sală cu feţe plouate, unii spunând că ar fi o minune să ia nota 7.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a posturilor ori catedrelor didactice vacante sau rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) şi minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică ori inspecţia specială în profilul postului pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire).

Primele rezultate se vor afişa pe 25 iulie la fiecare centru de examen. Contestaţiile se vor înregistra în perioada 25 – 26 iulie la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, iar rezultatele finale vor fi publice pe data de 30 iulie 2014.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri