Un medic american a fost infectat cu Ebola

Un medic american implicat în lupta împotriva febrei hemoragice legate de virusul Ebola în mai multe ţări din Africa de Vest a fost el însuşi contaminat în Liberia, a anunţat organizaţia umanitară pentru care lucra, informează France Presse.
Iulian Tudor
27 iul. 2014, 16:12
Un medic american a fost infectat cu Ebola

Samaritan’s Purse, o asociaţie creştină de caritate, a precizat că doctor Kent Brantly a fost plasat în carantină în cadrul centrului de tratament împotriva Ebola al organizaţiei, la spitalul ELWA din Monrovia, capitala Liberiei, potrivit Agerpres.

„Droctorul Brantly este căsătorit şi are doi copii”, a precizat organizaţia într-un comunicat publicat sâmbătă pe pagina sa de internet.

„Samaritan’s Purse este angajată să facă tot posibilul pentru a-l ajuta pe doctorul Brantly în această perioadă de criză. Am cerut tuturor să se roage pentru el şi familia sa”, a adăugat organizaţia.

Kent Brantly este medicul-şef al Samaritan’s Purse, însărcinat cu lupta împotriva Ebola în Liberia, unde organizaţia continuă să lucreze cu autorităţile sanitare liberiene şi internaţionale pentru a combate epidemia.

Virusul Ebola a cauzat moartea a 660 de persoane de la începutul epidemiei în Africa de Vest în urmă cu câteva luni, în principal în trei ţări: Guineea (314 morţi), Sierra Leone (219 morţi) şi Liberia (217 morţi), conform unui recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Vineri, autorităţile nigeriene au anunţat de asemenea că un liberian a murit din cauza virusului Ebola la Lagos, cel mai mare oraş din Africa, devenind primul caz înregistrat în Nigeria.

Virusul Ebola, care provoacă febră hemoragică, îşi trage numele de la un râu din nordul actualei Republici Democrate Congo (fostă Zair), unde a fost reperat pentru prima dată în 1976. Rata mortalităţii poate ajunge de la 25% la 90% la oameni. Acest virus se transmite în contact direct cu sângele, cu lichidele biologice sau cu ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate.

Nu există niciun vaccin omologat împotriva febrei Ebola.

CITEŞTE ŞI: A crescut numărul deceselor cauzate de virusul Ebola

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Orașul mare din România cuprins de un miros insuportabil. Locuitorii mai multor cartiere au făcut sesizări
Capital.ro
3 ani ÎNCHISOARE pentru șoferii ROMÂNI. Nimeni n-are dreptul. Te prinde imediat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Ajutor de 1.500 de euro de la stat! Condițiile pentru a încasa banii
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce sunt făcute sarmalele: „Nu voi mai mânca sarmale în viața mea. Nu am știut niciodată...”
Capital.ro
Putin cutremură planeta. Anunț ISTORIC la Moscova: Să fie conștienți cu ce se joacă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Se dau 500 de lei de la STAT! Trebuie completată o banală hârtie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'