OMS trage semnalul de alarmă: Trebuie să OPRIM cea mai GRAVĂ EPIDEMIE din lume

O epidemie de Ebola, izbucnită în Guineea, s-a transformat într-o criză transfrontalieră care s-ar putea răspândi în mai multe ţări, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a făcut apel la măsuri drastice pentru a opri această epidemie mortală, informează Reuters, citată de Agerpres.

26 iun. 2014, 15:00
OMS trage semnalul de alarmă: Trebuie să OPRIM cea mai GRAVĂ EPIDEMIE din lume

În pofida eforturilor depuse de autorităţile naţionale de sănătate şi de organizaţiile internaţionale de ajutor pentru a opri răspândirea bolii, OMS a înregistrat 635 de cazuri, dintre care 399 de decese, în Guineea, Sierra Leone şi Liberia de la izbucnirea epidemiei, în luna februarie.

Această criză a înregistrat cel mai mare număr de decese de la apariţia Ebola în Africa Centrală în 1976, iar numărul infecţiilor continuă să crească.

Citeşte şi OMS avertizează: „Este cea mai gravă EPIDEMIE din istorie”

‘Nu mai este o epidemie care afectează o singură ţară, ci este o criză sub-regională, care necesită o acţiune fermă a guvernelor şi a partenerilor’, a declarat Luis Sambo, directorul regional al OMS pentru Africa, într-un comunicat.

‘OMS este extrem de îngrijorată de răspândirea continuă a bolii în ţările vecine, precum şi de posibilitatea unei răspândiri la nivel internaţional’, a afirmat Luis Sambo.

Citeşte şi EPIDEMIE fără precedent. Cea mai ÎNGROZITOARE boală din lume pune medicii pe jar

Ebola – cu o rată a mortalităţii de până la 90% în condiţiile în care nu există un vaccin sau un tratament cunoscute – nu a mai apărut până acum în regiunea Africii de Vest. Virusul Ebola produce iniţial febră mare, dureri de cap, dureri musculare, conjunctivită şi slăbiciune, înainte de a trece la o fază mai severă, cu vărsături, diaree şi hemoragii interne şi externe.