Bill Gates răspunde provocării lui Mark Zuckerberg şi face un duş cu gheaţă în scop caritabil VIDEO

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a răspuns provocării primite de la creatorul Facebook, Mark Zuckerberg, făcând şi el un duş cu apă rece ca gheaţa pentru a contribui în acest fel la o iniţiativă cu scopuri caritabile, la modă pe reţelele sociale, numită 'Ice-Bucket Challenge', relatează Europa Press, transmite Agerpres.

17 aug. 2014, 10:16
Bill Gates răspunde provocării lui Mark Zuckerberg şi face un duş cu gheaţă în scop caritabil VIDEO

Într-un videoclip afişat pe contul său de Facebook, Bill Gates a dovedit din nou că ştie să fie solidar, de această dată sprijinind o acţiune de strângere de fonduri pentru fundaţia ALS, care luptă contra sclerozei multiple aminotrofice.

‘Ice-Bucket Challenge’ a fost lansată de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu ALS. El a încercat ca prin această metodă să ridice gradul de conştientizare a publicului în legătură cu această boală neurovegetativă, care afectează creierul şi măduva spinării, ducând la paralizie. Ideea a avut succes pe reţelele de socializare nu doar la oamenii obişnuiţi, ci şi la politicieni şi la personalităţi din diverse domenii.

Cu umor, Bill Gates nu s-a mărginit la a-şi turna peste el apa rece, ci a făcut uz de spiritul său tehnic şi a imaginat o instalaţie cu ajutorul căreia a acţionat găleata cu apă îngheţată, gonind deasupra propriului cap conţinutul acesteia.