O turistă care şi-a FRACTURAT piciorul, recuperată de salvamontişti de la Cascada Urlătoarea VIDEO

Turista s-a accidentat în timp ce se afla la cascada Urlătoarea. Ea a fost coborâtă de pe munte până la Ambulanţă, pe targă.

27 aug. 2014, 06:15
O turistă care şi-a FRACTURAT piciorul, recuperată de salvamontişti de la Cascada Urlătoarea VIDEO

Femeia nu era echipată corespunzător pentru drumeţii. Turista în vârstă de 47 de ani a urcat împreună cu soţul ei la Cascada Urlătoarea.

Încântată de peisaj, femeia s-a căţărat pe stâncile ude din preajma cascadei. La un moment dat şi-a pierdut echilibrul şi a alunecat mai mulţi metri pe pietre. S-a ales cu o fractură la un picior. Salvamontiştii au fost alertaţi chiar de soţul turistei.

Acţiunea salvamontiştilor nu a fost deloc uşoară. Coborârea femeii pînă la Ambulanta a durat două ore, prin pădure.

„O clipă de neatenţie, a alunecat şi inevitabilul s-a produs. A suferit o fractură de maleolă, o fractură deschisă. A fost nevoie de interventia salvamontului pentru a fi transportată la ambulanţă”, a declarat Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni, potrivit România TV.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu plece neechipaţi pe traseele de munte să respecte marcajele şi indicatoarele amplasate pe poteci. Un alt sfat este acela de a se interesa de starea vremii înainte de pleca pe munte.