Cadou de la fani, către Neşu: You’ll never walk alone

În ziua în care a împlinit 29 de ani, Mihăiţă Neşu a fost prezent la meciul lui Utrecht. Un întreg stadion l-a aclamat, iar publicul a fluturat un imens steag al României.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 17:06
Cadou de la fani, către Neşu: You’ll never walk alone

Formaţia FC Utrecht a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa AZ Alkmaar, într-un meci din campionatul Olandei, chiar în ziua în care Mihai Neşu împlineşte 29 de ani, jucătorul român fiind prezent la eveniment şi omagiat de întregul stadion.

Potrivit voetbalprimeur.nl, Neşu a fost omagiat de public cu un steag imens al României şi cu cântecul „You’ll never walk alone”.

Festivităţile legate de meciul cu AZ Alkmaar au început cu un meci de juniori care a fost arbitrat de tatăl lui Mihai Neşu. Potrivit presei olandeze, una dintre echipe a fost antrenată de George Ogăraru, prieten bun al lui Neşu şi ambasador al Fundaţiei Mihai Neşu.

FC Utrecht a anunţat că partida de astăzi este dedicată aniversării lui Mihai Neşu, veniturile şi donaţiile făcute urmând să revină fundaţiei ce poartă numele fotbalistului român.

Mihai Neşu a fost omagiat şi în România, joi, de fanii Stelei, la meciul de pe teren propriu cu Twente Enschede , din prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa. Galeria Stelei aflată la peluză în Arena Naţională a scris numele lui Neşu folosind cartoane galbene, iar chipul jucătorului a fost realizat din cartoane albe. De asemenea, înainte de începerea jocului, tot stadionul a scandat numele lui Neşu. Fanii stelişti au afişat şi un banner cu mesajul: „Luctor et Emergo” (Lupt şi mă ridic la suprafaţă).

Neşu s-a accidentat, în data de 10 mai 2011, la coloană în urma unei ciocniri cu coechipierul său Alje Schut, fiind transportat de urgenţă la spital, unde i s-a descoperit o vertebră cervicală fracturată. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale de cinci ore, în care i-a fost refăcută vertebra fracturată din zona cervicală, însă o parte a corpului său a rămas paralizată.