PLÂNGERI PENALE împotriva miniştrilor care au semnat OUG privind migraţia aleşilor locali

Opoziţia va face plângeri penale împotriva miniştrilor care au semnat OUG privind migraţia aleşilor locali, a anunţat, vineri, liderul PDL, Vasile Blaga.
Iulian Tudor
05 sept. 2014, 08:49
PLÂNGERI PENALE împotriva miniştrilor care au semnat OUG privind migraţia aleşilor locali

„Noi vom face şi în acest caz plângeri penale împotriva celor care au semnat această Ordonanţă de Urgenţă, prin care nu se urmăreşte altceva decât să se creeze un avantaj pe parcursul procesului electoral pentru domnul Ponta, care este speriat că nu va ajunge la Cotroceni şi de fapt nici nu va ajunge la Cotroceni”, a declarat vasile Blaga, la RFI.

Preşedintele PDL aminteşte că „PSD-ul, aflat în Opoziţie, împreună cu partidele aflate la Putere în 2006 am propus împreună un set de proiecte legislative, care până la urmă au trecut prin Parlament aproape cu unanimitate de voturi, tocmai pentru că am respectat Parlamentul, am respectat Opoziţia, am avut o comisie mixtă Putere-Opoziţie (…). Şi după ce împreună ne-am asumat proiectele de legi, vreo cinci seturi, cinci proiecte de legi, acesta prin care am propus oprirea migraţiei politice, legea prefectului, legea funcţionarului public, legea înalţilor funcţionari publici, legea cadru a descentralizării, vă reamintesc ce a spus atunci Comisia Europeană: în sfârşit, în România, reforma administraţiei decolează. Ce a făcut Ponta acum? Fără nici o discuţie nici cu noi, nici măcar cu structurile asociative ale aleşilor locali, a emis această OUG, care atât a fost de urgentă de a publicat-o în Monitorul Oficial la o săptămână„.

Întrebat dacă vor fi făcute plângeri penale împotriva tuturor miniştrilor care au semnat OUG privind migraţia aleşilor locali, Vasile Blaga a răspuns: „Exact, da. Pentru că până la urmă, este vorba de a acorda mită electorală. O să vedeţi că vor migra primari către PSD şi către sateliţii lui, în măsura în care ei vor fi sprijiniţi financiar în etapa următoare, prin sume alocate prin ordin de ministru, că până aici a mers guvernarea PSD, încât acordă fonduri prin ordin de ministru, din pixul domnului Dragnea, fără a trece prin Guvern, prin Hotărâre de Guvern (…). Or ei asta vor să facă în etapa asta, să mituiască oamenii şi aşa va suna plângerea noastră penală, să mituiască primarii, în ideea în care îşi vor crea un avantaj competitiv în această campanie prezidenţială„.

CITEŞTE ŞI PNL a înaintat Avocatului Poporului o cerere de sesizare a CCR pe OUG privind aleşii locali

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'