Băsescu cere Parlamentului să adopte mai rapid noul Cod Penal

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat Parlamentul că numărul jandarmilor trimişi în Afganistan va fi suplimentat. Şi, de asemenea, şeful statului le-a cerut deputaţilor să adopte cât mai rapid noul Cod Penal.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 08:24
Băsescu cere Parlamentului să adopte mai rapid noul Cod Penal

Preşedintele Traian Băsescu le-a scris parlamentarilor, cerându-le să adopte mai rapid noul Cod Penal şi informându-i, totodată, că anul aceasta România va mai trimite încă 65 de jandarmi în Afganistan, pentru misiunea NATO de pregătire a forţelor afgane de poliţie.

Costurile participării României la această misiune vor fi suportate de Statele Unite, se precizează în scrisoare. Ţara noastră va plăti doar salariile pe care jandarmii le primesc în România şi asigurările medicale.

În cea de-a doua scrisoare, şeful statului le cere deputaţilor să voteze mai repede noul Cod penal, blocat acum la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, după ce a fost aprobat în Senat. O solicitare care a nemulţumit însă Opoziţia. „Nu este treaba preşedintelui să forţeze Parlamentul să-şi facă datoria”, a ripostat liberalul Eugen Nicolăescu.