Armata SUA anunţă efectuarea a 12 noi raiduri în Irak şi Siria împotriva poziţiilor Statului Islamic

Forţele militare ale SUA au efectuat duminică şi luni şase raiduri aeriene împotriva unor poziţii ale militanţilor din Statul Islamic din apropierea oraşului sirian Kobane, a anunţat luni într-un comunicat Comandamentul central al forţelor americane, transmite Reuters.

20 oct. 2014, 17:13
Armata SUA anunţă efectuarea a 12 noi raiduri în Irak şi Siria împotriva poziţiilor Statului Islamic

Armata SUA anunţă efectuarea a 12 noi raiduri în Irak şi Siria împotriva poziţiilor Statului Islamic. Armata americană a efectuat alte şase lovituri aeriene împotriva jihadiştilor în Irak, în apropiere de oraşele Fallujah şi Baiji, în coordonare cu forţele irakiene terestre şi cu ajutorul Franţei şi al Marii Britanii, se precizează în comunicat.

În Irak, trei din cele şase raiduri au vizat obiective ale SI la sud de rafinăria de petrol din Baiji. Au fost lovite astfel un mic grup al militanţilor, precum şi vehicule şi clădiri. Raidurile de la Fallujah au avut ca ţintă o unitate importantă a luptătorilor din Statul Islamic.

În Siria, loviturile aeriene americane au lovit un vehicul de aprovizionare ‘rătăcit’ de proviziile de arme şi material medical paraşutate mai devreme luni de SUA şi destinate forţelor kurde care luptă împotriva SI în oraşul Kobane. Potrivit armatei americane, aceste raiduri ‘au împiedicat ajungerea proviziilor respective pe mâinile inamicului’. Ele au distrus de asemenea poziţii de luptă ale SI şi un vehicul al grupării, se adaugă în comunicat, care mai precizează că toate aeronavele implicate în cele 12 raiduri s-au retras în siguranţă din zonă.

Luptătorii Statului Islamic asediază de o lună oraşul sirian de la graniţa cu Turcia şi doar bombardamentele intense lansate de coaliţia condusă de SUA le-au oprit avansul, notează Reuters.