ALERTĂ în Orient: Statul Islamic înaintează SEMNIFICATIV în Irak

Gruparea Statul Islamic "a înaintat semnificativ" în Irak, a recunoscut miercuri coordonatorul coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, generalul în retragere John Allen, potrivit Agerpres.

15 oct. 2014, 19:48
ALERTĂ în Orient: Statul Islamic înaintează SEMNIFICATIV în Irak

Exprimându-se în faţa presei, el a estimat de asemenea că loviturile aeriene împotriva bastioanelor SI în Irak şi Siria nu produc „nici învingători şi nici învinşi”, notează AFP, citată de Agerpres.

La întoarcerea dintr-un lung turneu în Orientul Mijlociu, în special în Irak, Iordania şi Turcia, generalul Allen a declarat de asemenea că ţările aliate din coaliţie sunt „de acord” să afirme că „deşi aspectul militar este important, el nu este suficient” pentru a învinge gruparea de jihadişti ultraradicali.

Citeşte şi DETERMINARE ABSOLUTĂ, numele dat de Pentagon misiunilor sale împotriva Statului Islamic

Generalul american, însărcinat oficial să coordoneze eforturile coaliţiei internaţionale, s-a declarat de asemenea „foarte reticent faţă de termenul de ţintă strategică” folosit pentru oraşul Kobané, care este disputat de forţele kurde şi jihadişti la frontiera dintre Siria şi Turcia.

Citeşte şi Alertă: Gruparea Stat Islamic are celule active la frontiera cu România

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunţat că loviturile aeriene efectuate pentru apărarea Kobané au ucis „mai multe sute” de combatanţi ai grupului SI, dar că oraşul „încă ar putea cădea”.

„Am ucis mai multe sute de combatanţi SI în şi în jurul Kobané”, a declarat contraamiralul John Kirby într-un briefing de presă. Dar el a subliniat: „Kobané încă ar putea cădea”.