Ancheta în cazul disidentului Gheorghe Ursu ar putea fi redeschisă

Curtea Militară de Apel decide miercuri dacă admite redeschiderea anchetei în cazul disidentului Gheorghe Ursu. Propunerea a fost făcută chiar de procurorul general după ce fiul disidentului a stat mai bine de două săptămâni în greva foamei, informează România TV.

12 nov. 2014, 09:09
Ancheta în cazul disidentului Gheorghe Ursu ar putea fi redeschisă

După ce a analizat ordonanţele de neîncepere a urmăririi penale, procurorul general a constatat faptul că ele au ignorat vădit anumite date, acte, dar şi evenimente istorice. Mai mult, în timpul anchetei penale în acest caz, se pare că unele proceduri ar fi fost deficitare. Toate aceste lucruri sunt menţionate în ordonanţa prin care infirmă acele trei lucruri date în dosarele privind moartea lui Gheorghe Ursu.

Fiul lui Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, la sfârşitul lunii octombrie a intrat din nou în greva foamei şi a protestat astfel vreme de 2 săptămâni. Acum el aşteaptă să se facă dreptate în aceste cazuri.

După ce procurorul general a dat acea ordonanţă de infirmare, Curtea Militară de Apel, potrivit noului cod de procedură penală, trebuie să confirme în cameră preliminară această ordonanţă a procurorului general, iar ulterior ancheta se poate redeschide.

Ancheta vizează infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Citeşte şi Fiul disidentului Gheorghe Ursu a renunţat la GREVA FOAMEI