ALEGERI 2014. Ludovic Orban: Iohannis nu are ce căuta la Antena 3. Prima dezbatere a fost ca un MECI DE BOX

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Liberalul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, nu are ce căuta la Antena 3, post care va găzdui joi cea de-a patra emisiune electorală la care va participa Victor Ponta. În ceea ce priveşte confruntarea de marţi seara, Orban l-a acuzat pe Ponta că "a jucat murdar".

12 nov. 2014, 10:47
ALEGERI 2014. Ludovic Orban: Iohannis nu are ce căuta la Antena 3. Prima dezbatere  a fost ca un MECI DE BOX

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Este o mizerie ce se intampla la Antena 3. CNA-ul protejeaza si nu ia nici o masura”, a reacţionat Ludovic Orban, atunci cand jurnalistii l-au intrebat daca Klaus Iohannis ar trebui sa participe sau nu la dezbaterea organizata de Antena 3.

„Dupa opinia mea Klaus Iohannis nu are ce cauta la Antena 3 dupa mizeria pe care a facut-o in campania electorala, dupa campania electorala mizerabila dusa de Antena 3„, a spus Orban.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În ceea ce priveşte confruntarea de marţi de la Realitatea TV, Orban a spus că dezbaterea a fost ca un meci de box in care premierul a luptat fara nici o regula.

„Klaus Iohannis a arătat limpede prin participarea la această emisiune respectul faţă de cetăţean şi prin întreaga sa conduită în cadrul acestei emisiuni a arătat bun-simţ, civilizaţie, a arătat faptul că are capacitatea de a conduce România, are capacitatea de a arăta românilor că este nevoie de un altfel de preşedinte’, a declarat Orban.

El a comparat astfel dezbaterea cu un ‘meci de box în care, la cererea publicului, Klaus Iohannis, deşi nu s-a încălzit, deşi nu ştia cine sunt arbitrii, deşi nu ştia foarte clar condiţiile, sala şi ringul în care se desfăşoară meciul de box, a acceptat să intre în ring’.

FINALA pentru Cotroceni. Victor Ponta-Klaus Iohannis, A DOUA CONFRUNTARE în această seară

Orban a susţinut că Iohannis ar fi ‘câştigat prima repriză, deşi candidatul ACL a boxat regulamentar, cu mănuşi’, iar ‘contracandidatul său a boxat fără mănuşi, a lovit permanent sub centură, a încercat sistematic să-i adreseze ocări partenerului său de dezbatere’.

El s-a referit la ‘aroganţa şi obrăznicia şi modul aproape mojic’ în care Ponta şi aproape întreg stafful său s-ar fi comportat faţă de Iohannis.

‘După finalul turului unu au fost sute de declaraţii mincinoase ale liderilor PSD şi ale jurnaliştilor vânduţi lui Victor Ponta care şi-au abandonat meseria de jurnalişti cum că d-lui Iohannis îi e frică de dezbateri. S-a arătat clar şi limpede că dl Iohannis a participat la dezbatere şi nu numai că a participat la dezbatere, deşi a participat la o dezbatere care nu s-a desfăşurat în condiţii negociate, a reuşit să se impună prin eleganţă, fair-play, atitudine, prestanţă în faţa unui candidat nevricos, care era ca un şcolar tocilar care s-a prezentat la teză, numai că nu era foarte sigur că mai ţine minte ce a învăţat pe dinafară şi a simţit nevoia să vină şi cu copiuţe’, a spus Orban.

În opinia sa, emisiunea de la Realitatea TV a fost ‘aranjată’ de Victor Ponta cu conducerea postului, după primul tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce stafful ACL nu a participat la nicio negociere cu privire la tematica şi formatul acesteia.

Prim-vicepreşedintele ACL a mai afirmat că Iohannis a luat personal decizia de a participa la această emisiune şi că el a aflat de participarea candidatului Alianţei Creştin-Liberale la prezidenţiale cu 25 de minute înainte de începerea emisiunii.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis, primele declaraţii după confruntarea de marţi seară

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Pe de altă parte,Orban l-a acuzat pe Ponta că, in plina campanie electorala, a facut presiuni asupra procurorilor pentru a nu se da drumul Dosarului EADS, prin intermediul ministrului Justitiei si al procurorului general.

Mai mult, Orban ca implicati in dosar ar fi implicaţi si premierul Ponta şi Calin Popescu Tariceanu. „Dacă tot e expert domnul Ponta în dosarul EADS, nu se poate să nu știe că și domnia sa poate fi implicat direct în acest dosar, din mai multe motive. Îi pun niște întrebări, la care am slabe speranțe că o să-mi răspundă. (…) Sunt și convins că știți că și domnul Tăriceanu este implicat direct în contractul cu EADS (…). Dacă știți lucrurile acestea, de ce vă asociați cu dl. Tăriceanu? Nu cumva ca să scăpați de urmările penale? Nu cumva vărul dumneavoastra Cazanciuc și procurorul Tiberiu Nițu sunt cei care au făcut presiuni ca cetîțenii români să nu știe, înainte de prezidențiale, cine sunt posibilii implicați pentru fapte de corupție în dosarul EADS?”, a spus Orban.