ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL 2. Primul român care a votat în Diaspora: „Vreau NORMALITATE!”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a început. Prima secţie de votare s-a deschis la ora 20:00 (ora României / ora 7.00 local) în Auckland, în Noua Zeelandă. "E 1 - 0! Mândru că sunt român! Nu "vreau o țara ca afara". Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita", este o parte din mesajului postat de Dan Coroianu Vlad pe Facebook. Mesajul lui a fost distribuit imediat de şi alţi români pe reţeaua de socializare.

15 nov. 2014, 20:20
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, TURUL 2. Primul român care a votat în Diaspora: „Vreau NORMALITATE!”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL 2.

Citeşte şi: ALEGERI 2014: Declaraţia pe propria răspundere pentru românii din străinătate poate fi descărcată ONLINE

„6.45 am Auckland, New Zealand. E 1-0 ! Mândru ca sunt român. De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului.
Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, „I Love You” dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei… Nu „vreau o țara ca afara”. Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent.
Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot”, a scris  Dan Coroianu Vlad pe Facebook.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Românii aleg duminică noul preşedinte. Tot ce trebuie să ştii despre vot

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în DIASPORA va exista acelaşi număr de secţii de votare ca şi în primul tur – 294. Un număr de 800.000 de buletine au fost trimise către secţiile de votare din străinătate, iar, în urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, au fost confecţionate încă 400 de ştampile cu menţiunea ”VOTAT”

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL DOI.  Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in strainatate si pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in strainatate.

VEZI Unde sunt secţiile de votare din străinătate unde POŢI VOTA

Aceştia pot vota in baza unuia dintre urmatoarele acte de identitate, valabile in ziua votarii: pasaportul simplu cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS) sau pasaportul simplu electronic cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS) sau pasaportul simplu temporar cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS) sau titlul de calatorie.

Ei isi pot exercita dreptul de vot dupa ce declara in scris pe propria raspundere ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

După evenimentele din primul tur, când mulţi dintre alegători nu au putut vota, BEC şi MAE au decis să pună la dispozitia cetatenilor romani care vor vota in strainatate la turul doi de scrutin formularul declaratiei pe proprie raspundere, acesta putând fi descărcat de pe site-urile celor două instituţii – www.bec2014.ro şi www.mae.ro.

DESCARCĂ FORMULARUL DE AICI 

Astfel, formularul declaraţiei pe propria răspundere poate fi completat de către alegători în afara secţiei de votare, urmând ca semnarea şi datarea acestui document să se facă numai în faţa membrilor biroului electoral al secţiei de votare din străinătate.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Pentru a evita totodată cozile si aglomerarile care s-au produs in turul I de scrutin, MAE recomanda alegatorilor sa se prezinte la urne cat mai devreme posibil, avand in vedere ca urnele sunt deschise in intervalul orar 7.00-21.00, duminica, 16 noiembrie.

De asemenea, MAE a decis ca numărul de membri ai secţiilor de votare, de cabine de vot şi de ştampile să fie suplimentat până la numărul maxim admis, anume şapte. Biroul Electoral pentru Străinătate a precizat, vineri, că, potrivit legii, la ora închiderii secţiei de votare (21:00), pot vota doar alegătorii care se află în încăperea în care se află cabinele de vot.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Unde şi cum votezi. EXIT-POLL-URI şi REZULTATE. Votul în DIASPORA

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL 2. După prima confruntare electorală din 2 noiembrie, în cursa pentru Cotroceni au rămas doi candidaţi din cei 14 înscrişi în competiţia prezidenţială – candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, şi cel al Alianţei Creştin – Liberale (ACL), Klaus Iohannis.  Victor Ponta a obţinut 40,44% (3.836.093 voturi) în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, iar Klaus Iohannis – 30,37% (2.881.406 voturi).

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL 2. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne pentru a alege preşedintele ţării. 

După prima confruntare electorală din 2 noiembrie, în cursa pentru Cotroceni au rămas doi candidaţi din cei 14 înscrişi în competiţia prezidenţială – candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, şi cel al Alianţei Creştin – Liberale (ACL), Klaus Iohannis.  Victor Ponta a obţinut 40,44% (3.836.093 voturi) în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, iar Klaus Iohannis – 30,37% (2.881.406 voturi).

Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 până la ora 21.00, când vor fi difuzate primele cifre ale EXIT-POLL-urilor.