ALEGERI 2014: Declaraţia pe propria răspundere pentru românii din străinătate poate fi descărcată ONLINE

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţie declaraţia pe propria răspundere cetăţenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României, la adresa http://www.mae.ro/prezidentiale-2014, informează un comunicat al diplomaţiei române, transmite Agerpres.

15 nov. 2014, 17:24
ALEGERI 2014: Declaraţia pe propria răspundere pentru românii din străinătate poate fi descărcată ONLINE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: „Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii şi pe baza propunerilor ministrului Afacerilor Externe, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea preşedintelui României formularul declaraţiei pe proprie răspundere. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014„, se arată într-un comunicat al instituţiei.

VEZI AICI DECLARAŢIA pe propria răspundere

MAE precizează că alegătorii români din străinătate pot descărca de pe site formularul declaraţiei pe proprie răspundere conform căreia nu au mai votat şi nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea preşedintelui României şi îl pot completa înainte de a intra în secţia de votare.

În schimb, semnarea şi datarea se vor face în faţa membrilor secţiei de votare.

Ministerul de Externe informează că formularul a fost postat şi pe site-ul Biroului Electoral Central:http://www.bec2014.ro/.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. MAE reaminteşte că o condiţie absolut necesară pentru exercitarea dreptului de vot este completarea acestei declaraţii, aşa cum prevede art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

‘Formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în secţia de votare, dar semnarea şi datarea sa se va face în faţa membrilor secţiei de votare’, mai informează MAE.