MRU cere DEMISIA lui Meleşcanu: Este un gest elementar de respect faţă de românii din diaspora

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, este un "gest elementar de respect" faţă de românii din diaspora.

16 nov. 2014, 21:37
MRU cere DEMISIA lui Meleşcanu: Este un gest elementar de respect faţă de românii din diaspora

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014„Este absolut scandalos ceea ce s-a întâmplat la votul cetăţenilor români din diaspora, iar ceea ce se întâmplă acum, în aceste momente, la Torino, unde cetăţenii români care aşteptau la coadă au fost împrăştiaţi cu gaze lacrimogene cu 20 de minute înainte de încheierea timpului de vot, şi la Paris, ne determină să cerem în mod apăsat demisia de urgenţă a ministrului Afacerilor Externe. Este în situaţia de faţă măcar un gest elementar de respect pentru cetăţenii români care au încercat să-şi exercite dreptul constituţional de a vota în afara ţării”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

VEZI şi REZULTATE ALEGERI 2014. Victor Ponta: L-am FELICITAT pe Klaus Iohannis pentru VICTORIE VIDEO

Românii din Diaspora au aşteptat ore în şir să voteze la secţiile din străinătate. Alegătorii din Germania, Franţa, Londra, Belgia s-au aşezat la coadă la secţiile de votare încă de sâmbătă seară. Cozi uriaşe s-au format şi la secţiile de votare din Chişinău, Torino, Verona, Viena, Berlin, Bonn, Bruxelles, Copenhaga, Stuttgart, Hamburg, Dublin, Oslo, Geneva. Românii care stau la coadă la Consulatul din Torino se plâng că secţia s-a închis mai devreme cu 15 minute. Poliţia a folosit gaze lacrimogene la secţiile de votare din Torino şi Paris, unde sute de oameni nu au reuşit să voteze.

Citeşte şi MITING după vot în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi alte oraşe din ţară

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Numărătoare paralelă ACL – parţial: Iohannis – 56,27%, Ponta – 43,73%