De ce este bine să mâncăm portocale iarna. Vezi ce minuni fac pentru sănătatea ta!

Cu un continut mare de vitamina C, portocalele sunt bogate in fibre si acid folic si contin numerosi compusi benefici, printre care potasiu, calciu, vitamina A si vitamina B. Bucura-te de toate efectele benefice ale portocalelor si mananca tot fructul, nu doar sucul de portocale.

RomaniaTV.net
03 dec. 2014, 09:36
De ce este bine să mâncăm portocale iarna. Vezi ce minuni fac pentru sănătatea ta!

Iata de ce este bine sa consumam portocale iarna si care sunt cele 8 beneficii surprinzatoare pe care le ofera consumul regulat de portocale.

Prevenirea infectiilor virale

Vitamina C intareste imunitatea, dar portocalele contin si alti compusi care pot contribui la prevenirea infectiilor virale. Polifenolii din portocale lupta astfel cu virozele, dar si cu infectiile mai grave.

Cresterea imunitatii

Cel mai cunoscut avantaj al portocalelor este efectul pe care il are vitamina C in pastrarea imunitatii. Deoarece aceasta vitamina este dizolvata rapid de corp, ai nevoie sa o consumi zilnic din fructe si legume, pentru a creste productia de globule albe.

Reglarea tensiunii arteriale

Portocalele pot avea un rol important ca stabilizator natural al tensiunii arteriale. Continutul de magneziu si hesperidina, un flavonoid care intareste peretii capilari, este benefic pentru intregul sistem cardiovascular.

Citeşte continuarea pe ele.ro