Oamenii de ştiinţă au elaborat harta unui oraş medieval aflat sub pământ

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Southampton au reuşit să traseze harta unui oraş medieval aflat sub pământ în apropiere de Salisbury, în centrul Angliei.

03 dec. 2014, 14:37

Centrul academic a informat miercuri că experţii au reuşit să localizeze ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai mari palate medievale care au existat în Regatul Unit. În plus, s-au mai descoperit resturile unei catedrale, o fortificaţie şi o reţea de construcţii din secolul al XI-lea, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Aventura la BEŢIE a doi tineri care s-au trezit dimineaţa în altă ŢARĂ : Mama mi-a spus că sunt un IDIOT FOTO

Pentru a realiza harta, oamenii de ştiinţă, care au colaborat cu studenţi ai universităţii, au utilizat o tehnologie specială bazată pe raze ultraviolete pentru a ‘vedea’ ce se afla sub pământ. William Cuceritorul (William the Conqueror, 1028-1087), primul rege de origine normandă al Angliei, a fondat oraşul medieval descoperit la Old Sarum şi a făcut din el unul dintre cele mai importante nuclee politice din epocă.

Situl Old Sarum, care se află la o distanţă de circa trei kilometri şi jumătate de actuala localitate Salisbury, în comitatul Wiltshire, conţine urme ale prezenţei umane de acum 3.000 de ani. Old Sarum a fost o fortificaţie din Epoca Fierului şi a fost ocupată de romani după ce aceştia au cucerit Britannia în anul 43.

Citeşte şi Povestea SATULUI care ascunde un SECRET GOL GOLUŢ ce urmează să fie scos la iveală în PREMIERĂ NAŢIONALĂ VIDEO

Directorul serviciului de prospecţiuni arheologice din cadrul Universităţii Southampton, Kristian Strutt, a semnalat că arheologii şi istoricii au ştiut secole de-a rândul că era un oraş medieval la Old Sarum, însă până acum nu exista o hartă a locului.

Cercetările noastre arată unde erau situate construcţiile, fapt pentru care putem reprezenta o hartă detaliată a zonei urbane„, a afirmat Strutt.