HAMAS condamnă atacul de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți

Mișcarea islamică palestiniană Hamas a condamnat sâmbătă atentatul comis de doi jihadiști francezi la redacția publicației satirice Charlie Hebdo din Paris care s-a soldat cu 12 morți, se menționează într-un comunicat citat de AFP.  

10 ian. 2015, 15:44
HAMAS condamnă atacul de la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți

Hamas „condamnă agresiunile împotriva publicației Charlie Hebdo și insistă asupra faptului că diferențele de opinii și de concepții nu justifică crima”, se menționează în textul citat.

Mișcarea răspunde și acuzațiilor premierului israelian Benjamin Netanyahu care a afirmat recent că Franța și Israelul, „țări civilizate”, se confruntă cu aceeași amenințare. „Acești teroriști omoară jurnaliști la Paris, lansează rachete asupra civililor din Gaza”, a spus Netanyahu, care asociază de luni de zile Hamasul mișcărilor jihadiste cele mai radicale, printre care organizația Statul Islamic.

„Hamas condamnă tentativele disperate ale premierului israelian Netanyahu de a face legătura, pe de o parte, între mișcarea noastră și rezistența poporului nostru, și terorismul în lume pe de altă parte (…). Aceste tentative mizerabile sunt sortite eșecului”, se mai menționează în comunicat.