Atentate în Franţa: Autorităţile franceze au descoperit un NOU SUSPECT VIDEO

Autorităţile au identificat un nou presupus complice al lui Amedy Coulibaly, teroristul care a ucis patru oameni la un magazin evreiesc din Paris.

15 ian. 2015, 07:51
Atentate în Franţa: Autorităţile franceze au descoperit un NOU SUSPECT VIDEO

Autorităţile franceze anchetează un individ care l-ar fi dus cu maşina pe Amedy Coulibaly până la supermarketul evreiesc. Este vorba de o persoană care ar fi împuşcat un bărbat ce făcea jogging în parc, cu o zi înainte de luarea de ostatici de la magazin.

Între timp, presa a publicat alte imagini filmate în timpul luării de ostatici din supermarket. Într-una dintre aceste imagini apar doi oameni, ucişi la casa de marcat. Cadavrele lor zac pur şi simplu pe jos, fără ca cineva să aibă voie să se apropie de ele.

Citeşte şi Atentate Franţa: Urmărirea continuă şi îi vizează pe complicii teroriştilor care au dat atacurile criminale

În alta apare agresorul, Amedy Coulibaly, cu vestă antiglonţ şi o armă în mână. În faţa sa se află un ostatic. Apoi, un alt bărbat este obligat să închidă camerele, potrivit România TV.

Masacrul de la Paris a fost revendicat oficial de gruparea Al Qaida Yemen, care a ameninţat occidentul cu noi atacuri. „Cât despre bătălia sfântă de la Paris, noi, Al Qaida din Peninsula Arabă, ne asumăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare pentru trimisul lui Allah”, a declarat Nasser al Ansi, lider Al Qaida din Yemen.

Citeşte şi Atentate Franţa: Hayat Boumeddiene a fost văzută pe aeroportul din Istanbul VIDEO

Între timp, poliţia a aflat de unde au provenit armele folosite în atacuri. Amed Coulibaly le-a cumpărat pe toate, cu mai puţin de 5000 de euro, de la un traficant belgian, care este acum în arest.

După atacurile de săptămâna trecută, Franţa a anunţat că va trimite un portavion în Orientul Mijlociu, pentru a lupta împotriva organizaţiei Statul Islamic. Într-un incident de securitate separat, despre care nu se ştie dacă are vreo legătură cu terorismul, o poliţistă a fost lovită voit cu maşina, în faţa Palatului Elysee, sediul Preşedinţiei franceze. Femeia a fost rănită uşor şi se află în afara oricărui pericol. Forţele de ordine au arestat doi suspecţi şi caută alţi doi.