Cum alegi laptop-ul perfect pentru tine

Când vine vorba de cumpărarea laptopului perfect, sunt numeroase lucruri care trebuie luate în considerare. Mulți trec direct la specificații, uitându-se la componente precum procesor, memorie RAM sau placă video, fără a lua în considerare alți producători sau sisteme de operare.

RomaniaTV.net
15 ian. 2015, 13:12
Cum alegi laptop-ul perfect pentru tine

Mai jos veți găsi cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când vă cumpărați un laptop de orice fel.

Sfaturi pentru cumpărarea unui laptop

Pentru ce cumpărați laptopul? Laptopul este o achiziție importantă, iar de aceea trebuie să conștientizați dinainte motivele pentru care îl veți cumpăra. Ce este mai important pentru voi? Gaming-ul? Navigarea pe internet? Interfața de utilizare accesibilă? Este foarte important să știți exact pentru ce veți folosi lapotpul mai mult pe viitor pentru a putea trece la pasul următor.

Platforma este al doilea lucru de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un laptop. Alegerea unei platforme care nu vi se potrivește vă va afecta în mod ireversibil experiența din timpul folosirii laptopului, iar de aceea ar trebui să cunoașteți cele trei variante principale pe care le aveți: Windows, Chrome OS și Apple OS X.

Windows este cel mai cunoscut și cel mai populare dintre toate acestea. În ciuda creșterilor importante ale celor doi rivali, sistemul de operare dezvoltat de cei de la Microsoft este folosit de mare majoritate a laptopurilor din lume. Windows se găsește pe numeroase modele fabricate de unele dintre cele mai mari companii. Astfel, aveți o gamă variată din care puteți alege, aceasta incluzând modele cu design-uri diferite, de la hibride la notebook-uri standard.

Apple OS X Yosemite este cea mai nouă versiune de a sistemului de operare dezvoltat de compania din Cupertino. Dacă vreți o interfață foarte ușor de utilizat și nu vă deranjează să dați niște bani în plus, atunci OS X este cea mai bună alegerea. Yosemite vă permite chiar să preluați apelurile de pe telefon direct pe MacBook. În ciuda designului superior laptopurilor care rulează Windows, MacBook-urile necesită un sacrificiu financiar mai mare, iar din punct de vedere al software-ului, nu aveți la fel de multe opțiuni dintre care puteți alege.

Chrome OS este la fel de mult sistem de operare, pe cât este browser. În vânzărilor din ce în ce mai mari pe care le înregistrează, Chromebook-urile păstrează un număr de dezavantaje pe care trebuie să le menționăm. În primul rând, beneficiază de puține aplicații care rulează offline. Din moment ce majoritatea acestora sunt web tool-uri, veți avea nevoie de o conexiune la internet pentru a vă folosi Chromebook-ul la adevăratul lui potențial. De cealaltă parte, Chrome OS este ideal pentru navigare pe internet, mailuri și orice fel de interacțiune prin intermediul web-ului. pe lângă aceasta, Chromebook-urile sunt relativ ieftine.

Citeşte continuarea pe Playtech.ro.