Surprize URIAŞE la Australian Open. Irina Begu a eliminat-o pe Kerber. Halep a scăpat de Ana Ivanovici

AUSTRALIAN OPEN. Irina Begu a provocat o mare surpriză în runda inaugurală a primului turneu de Grand Slam al anului, eliminând-o pe Angelique Kerber (Germania). O altă mare surpriză în primul tur la Melbourne a fost eliminarea Anei Ivanovici, cap de serie numărul 5 şi numărul 5 mondial.
Romania TV
19 ian. 2015, 10:32
Surprize URIAŞE la Australian Open. Irina Begu a eliminat-o pe Kerber. Halep a scăpat de Ana Ivanovici

Irina Begu a învins-o neașteptat pe germanca Angelique Kerber, a noua favorită, cu 6-4, 0-6, 6-1, luni, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Șlem al anului. Begu (24 ani, 42 WTA), care pierduse ambele meciuri din acest an, a reuşit, astfel, cel mai important rezultat din cariera sa, după ce în toamna anului trecut o elimina pe rusoaica Ekaterina Makarova, atunci numărul 12 mondial, la turneul de la Moscova.

Irina Begu a câștigat primul set cu 6-4, după ce a avut 5-2, însă apoi l-a cedat la zero pe al doilea. Românca a reușit o revenire spectaculoasă în manșa decisivă și a obținut o victorie incredibilă în aproape două ore de joc (o oră și 56 minute).

Irina Begu, care și-a asigurat un cec de 50.000 de dolari australieni și 70 de puncte WTA, este la prima victorie în fața germancei, după ce Kerber (27 ani, 9 WTA) a învins-o în 2013, în turul doi la Indian Wells, cu 6-3, 6-2.

Românca o va întâlni în turul secund pe Katerina Siniakova (Cehia), o jucătoare de 18 ani, aflată pe locul 81 în lume, și va avea astfel posibilitatea să își ia revanșa după ce a fost eliminată de aceasta în primul tur la Shenzhen, cu 6-7 (5), 6-4, 6-1, în urmă cu două săptămâni.

Irina Begu este a doua româncă în turul doi la Australian Open, după Simona Halep (N. 3), care a dispus cu 6-3, 6-2 de Karin Knapp (Italia).

Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru, OUT din primul tur

În schimb, Sorana Cîrstea, locul 97 WTA, a ratat calificarea în turul doi la Australian Open, după ce a fost învinsă, în runda inaugurală, cu scorul de 7-5, 6-0, de Alexandra Panova (Rusia), poziţia 150 în ierarhia mondială. Alexandra Dulgheru a fost învinsă şi ea, scor 6-3, 6-4, de Jarmila Gajdosova (Australia).

Pentru participarea pe tabloul principal al turneului de la Melbourne, Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru vor va primi câte 10 puncte WTA şi câte un cec în valoare de 34.500 de dolari australieni (aproximativ 24.500 de euro).

Veşti bune pentru Halep

Primul tur de la Australian Open vine cu veşti bune pentru Simona Halep. Două dintre principalele favorite de pe jumătatea de tablou a româncei, Ana Ivanovici şi Sabine Lisicki, au fost eliminate din competiţie.

Sârboaica Ana Ivanovici, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA, a ratat calificarea în turul doi la Australian Open, după ce a fost învinsă cu scorul de 1-6, 6-3, 6-2, de Lucie Hradecka (Cehia), poziţia 142 în ierarhia mondială. Ivanovici ar fi putut să o întâlnească pe Simona Halep în sferturile de finală.

Germanca Sabine Lisicki, a 28-a favorită şi locul 28 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, de Kristina Mladenovici (Franţa), locul 71 WTA. Halep ar fi putut să o întâlnească pe Lisicki în turul trei la Melbourne.

De asemenea, rusoiaca Anastasia Pavliucenkova, locul 25 WTA şi cap de serie numărul 23, a părăsit competiţia la debut, după ce a pierdut meciul cu belgianca Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, scor 6-4, 3-6, 3-6.

Ultimul cap de serie din concurs, elveţianca Belinda Bencici, locul 34 WTA şi a 32-a favorită, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-1, de germana Julia Goerges, locul 73 WTA.

Spynews
Ce a publicat Adriana de la Mireasa sezonul 9 în mediul online, după ce a ieșit din competiție. Ce spune despre momentele din emisiune: "Răutățile..." / FOTO
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Capital.ro
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Playtech.ro
Data la care începe anul școlar 2024-2025. Surpriză mare pentru elevi și părinți
DailyBusiness
O companie gigant din România face angajări! Salariile ajung până la 10.000 de lei lunar!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Când va naște Ana Baniciu! Artista așteaptă primul ei bebeluș în orice moment: ”Mai sunt...” / FOTO
Spynews
Cum arată verighetele alese de Vlad Gherman și Oana Moșneagu. Cei doi actori s-au căsătorit ieri / FOTO
Evz.ro
Vești proase pentru români. Carburanții se scumpesc. Guvernul crește acciza de la 1 iulie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
Când vor ajunge deciziile de recalculare în mâinile pensionarilor: Ministrul Muncii „Este foarte important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. Echitate între pensionari.”
Capital.ro
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'