Elena Udrea A ÎNCĂLCAT controlul judiciar. Vezi noile ACUZAŢII care îi sunt aduse

ELENA UDREA riscă să fie arestată şi pentru că, pe lângă acuzaţiile ause de DNA în dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft", a încălcat obligaţiile impuse ca urmare a dispunerii măsurii controlului judiciar.

RomaniaTV.net
04 feb. 2015, 18:22
Elena Udrea A ÎNCĂLCAT controlul judiciar. Vezi noile ACUZAŢII care îi sunt aduse

Elena Udrea a încălcat termenii controlului judiciar sub care a fost plasată de procurorii DNA încă din data de 29 ianuarie, iar aceştia au solicitat înlocuirea măsurii cu cea a arestului preventiv.

Elena Udrea a încălcat, spun procurorii,  una dintre obligațiile impuse ca urmare a dispunerii măsurii controlului judiciar, și anume „să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale”. Potrivit anchetatorilor, această încălcare „denotă că se impune o măsură preventivă privativă de libertate”.

Citeşte şi DNA: Elena Udrea AR FI PRETINS 500.000 euro de la un om de afaceri din dosarul Microsoft

Mai exact, DNA spune că măsura privind interzicerea oricărei forme de contact cu alte persoane implicate în dosar a fost încălcată prin comentariile făcute în mass-media în ultimele zile. „Ulterior instituirii măsurii controlului judiciar la data de 29 ianuarie 2015 (în legătură cu infracțiunile de spălare de bani și fals în declarații de avere), în luările de poziție publice în mass-media, Udrea Elena Gabriela a făcut afirmații cu privire la acuzațiile ce i-au fost aduse, afirmații ce vizează fondul cauzei și care sunt în măsură să influențeze declarațiile inculpatului Cocoș Dorin și ale unui martor, toate acestea în condițiile în care aceasta nu a dat declarații în dosarul penal„, arată procurorii DNA în referatul trimis instituţiilor competente împreună cu solicitarea avizului privind arestarea preventivă a Elenei Udrea.

Mai mult, surse judiciare susţin, pentru România TV, că imediat după ce a fost pusă sub control judiciar de DNA, Elena Udrea a luat legătura telefonic cu fostul soţ, Dorin Cocoş, suspect şi arestat preventiv în dosarul Microsoft încă de la sfârşitul anului 2014, pentru a se pune de acord cu el cu privire la declaraţii pe care le va face în dosarele în care este implicată.

DNA cere arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarele Microsoft şi „Gala Bute”.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față Elena Udrea, şi a ministrului Justiţiei pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării fostului ministru al Turismului.

Citeşte şi Elena Udrea, TURNATĂ la DNA de Dinu Pescariu, în dosarul Microsoft

Elena Udrea este acuzată de DNA de trafic de influenţă – în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea, dar şi în legătură cu derularea contractului e-România -, spălare de bani şi fals în declarații de avere.

În dosarul „Gala Bute” DNA cere arestarea Elenei Udrea pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

DNA: Elena Udrea dispunea DISCREŢIONAR de fondurile publice, în funcţie de INTERESUL PROPRIU