Percheziţii la CJ Hunedoara. Directoarea DGASPC Hunedoara, vizată într-un dosar de CORUPŢIE

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi la alte şase adrese din judeţ, într-un dosar care ar viza fraude privind organizarea concursului pentru postul de director al unei instituţii din subordinea CJ. Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, este vizată în dosarul de corupţie. Şi secretarul general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel, a fost dus, marţi după-amiază, la sediul DNA Alba pentru a fi audiat în dosar.
Iulian Tudor
10 feb. 2015, 09:07
Percheziţii la CJ Hunedoara. Directoarea DGASPC Hunedoara, vizată într-un dosar de CORUPŢIE

Procurorii DNA fac percheziţii la sediul DGASPC Hunedoara, în biroul directorului general al insituţiei, Monica Georgescu, informează Mediafax. Aceasta este vizată într-un dosar, în care anchetatorii suspectează fraude privind organizarea concursului în urma căruia aceasta a câştigat postul de director al DGASPC, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, funcţia de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. În 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii, concurs câştigat de Monica Georgescu.

În acest dosar, procurorii DNA fac percheziţii şi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, fiind sigilate mai multe birouri. Unul dintre birourile sigilate, unde au loc percheziţii, este cel al secretarului general al Consiliului Judeţean, Dan Daniel. De asemenea, sunt percheziţionate şi biroul Juridic şi cel al Corpului de Control.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este preşedinte interimar al instituţiei, a confirmat că procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean, afirmând că au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lăsat să intre acolo.

Surse judiciare au declarat că anchetatorii suspectează comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea CJ.

Dorin Gligor conduce interimar Consiliul Judeţean Hunedoara după ce fostului preşedinte al instituţiei, Mircea Moloţ, i-a încetat mandatul în condiţiile în care instanţa supremă a decis că se afla în incompatibilitate.

Mircea Moloţ a fost reţinut de procurorii DNA în decembrie 2014, iar în prezent este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.

CITEŞTE ŞI: Silvian Ciupercă, şeful CJ Ialomiţa, SĂLTAT de procurori şi adus la DNA

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul din România care stă pe o adevărată comoară. Valoarea e estimată la peste 1 miliard de euro
Capital.ro
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Apa în exces poate ucide. Mulți facem această greșeală
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube
Capital.ro
CARNEA interzisă total. NU trebuie să o cumperi din magazine
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Lucian Stanciu-Viziteu o susține pe Elena Lasconi pentru președinția USR și candidatura la prezidențiale
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?