Silvian Ciupercă, şeful CJ Ialomiţa, SĂLTAT de procurori şi dus la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a fost ridicat, marţi, de procurori şi dus la audieri, la DNA, într-un dosar în care este anchetat pentru complicitate la abuz în serviciu.

10 feb. 2015, 06:52
Silvian Ciupercă, şeful CJ Ialomiţa, SĂLTAT de procurori şi dus la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă (PSD), a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA, potrivit România TV. Acesta a părăsit sediul instituției, în jurul orei 8.45, fiind urcat într-una dintre dubele cu care anchetatorii DNA s-au deplasat la Slobozia, unde vor avea loc audierile.

La sosirea la sediul DNA, Silviu Ciupercă a spus că nu are calitate de suspect. „Nu sunt suspectat”, le-a spus jurnaliştilor şeful CJ Ialomiţa.

Întrebat dacă se teme că va fi reţinut, Silvian Ciupercă a spus că nu are legătură cu dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Silvian Ciupercă le-a mai spus jurnaliştilor să îi verifice declaraţia de avere, pentru a vedea dacă este unul dintre acei politicieni care s-au îmbogăţit de pe urma funcţiei publice.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii într-un dosar de fraude cu fonduri europene. Anchetă DNA la Agenţia de Dezvoltare Vest

Şeful CJ Ialomiţa este cercetat în dosarul în care, în luna octombrie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la Consiliul Județean Ialomița și la Spitalul Județean. În cauză, potrivit unor surse judiciare, sunt implicați șeful CJ Ialomița, directori executivi din Consiliu și directori de spital, dar și firme privind achiziții publice.

Procurorii DNA ar fi constatat în cazul lui Silvian Ciupercă, printre altele, existența unor suspiciuni privind complicitate la abuz în serviciu și folosirea influenței pentru a fi acordate contracte de consultanță.

Silvian Ciupercă este acuzat că ar fi favorizat o firmă din Timişoara, căreia i-ar fi fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului.

Procurorii anticorupţie arătau, la acea vreme, că se fac cercetări pentru abuz în serviciu. Ciupercă era suspectat şi de alte infracţiuni, între care trafic de influenţă şi instigare la fals, conform documentelor aflate la dosar.

Anchetatorii îl suspectează pe acesta şi de intervenţii privind falimentul SC Ultex Ţăndărei, societate în faliment care avea nevoie de aviz pozitiv de la ANAF pentru a putea fi scoasă la vânzare.

Silvian Ciupercă este preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Ialomiţa şi membru în Comitetul Executiv Naţional PSD.

Procurori din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Alba, efectuează, marţi, cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014. În cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice, potrivit unui comunicat emis de DNA.