ROMATSA, apel disperat către preşedintele Klaus Iohannis. Siguranţa traficului aerian ar putea fi afectată

Sindicaliştii de la ROMATSA i-au adresat lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi solicită o audienţă. Ei speră că astfel vor putea găsi o soluţie la "situaţia tensionată, stresantă şi total neproductivă" cu care se confruntă compania în prezent.
Romania TV
17 feb. 2015, 11:21
ROMATSA, apel disperat către preşedintele Klaus Iohannis. Siguranţa traficului aerian ar putea fi afectată

Sindicaliştii se plâng de „intervenţiile brutale prin interese şi presiuni din partea factorului politic”.

Aceştia reclamă „interferenţa dintre profilul militar al actualului manager general al RA Romatsa, alături de alţi doi generali angajaţi pe funcţii de directori, şi profilul specific al Aviaţiei Civile”, scrie Libertatea.

Citeşte şi: Fost director ROMATSA, audiat în dosarul TRAGEDIEI DIN APUSENI

Sindicaliştii avertizează că această situaţie ”poate afecta siguranţa traficului aerian internaţional din spaţiul aerian al ţării noastre, cu posibile repercusiuni majore în relaţiile internaţionale”.

Iată un fragment din scrisoarea deschisă:

”Ne adresăm dumneavoastră pentru a vă aduce la cunoştinţă situaţia în care a ajuns R.A. ROMATSA, o regie performantă, care funcţionează de 24 de ani la cele mai înalte standarde europene în ceea ce priveşte managementul şi siguranţa traficului aerian.

Ca urmare a serviciilor prestate de angajaţii săi, veniturile anuale ale R.A. ROMATSA au crescut de la 6 milioane de dolari în 1991 la 170 milioane de euro în 2014.

În tot acest interval de timp, controlorii de trafic aerian şi personalul suport au trebuit să facă faţă numeroaselor crize, dintre care amintim doar cele 3 războaie din fosta Iugoslavie sau criza actuală din Ucraina. Depăşirea unor astfel de momente, fără înregistrarea vreunui incident major de trafic aerian, a fost posibilă doar datorită cadrului de profesionalism şi devotament al angajaţilor (…)

Din păcate însă, deşi legislaţia nu s-a schimbat, iar Contractul Colectiv de Muncă este în vigoare, în ultimele luni, acest pilon motivaţional al angajaţilor şi reprezentanţilor acestora s-a deteriorat semnificativ, din cauza intervenţiei brutale, prin interese şi presiuni din partea factorului politic.

Acest aspect se datorează faptului că interferenţa dintre profilul militar al actualului manager general al RA ROMATSA (alaturi de alţi doi generali angajati pe functii de Directori) si profilul specific Aviaţiei Civile, nu aduce beneficii la nici un nivel în cadrul Regiei.

În esenţă, schimbarea radicală în special la nivelul Conducerii Executive a regiei, este apariţia unei optici greşite privind relaţiile de muncă, bazată pe lipsa de transparenţă, rigiditate, încălcarea spiritului şi literei Contractului Colectiv de Muncă şi, în opinia noastră, în unele cazuri chiar prin încălcarea legislaţiei naţionale şi europene în vigoare.

Ca urmare, vă solicităm o audienţă, cât mai curând posibil în funcţie de programul dumneavoastră.

Ne-am adresat dumneavoastră în încercarea de a găsi mijloacele pentru a depăşi situaţia tensionată,stresantă şi total neproductivă în care se găseşte de câteva luni R.A. ROMATSA, situaţie ce poate afecta siguranţa traficului aerian internaţional din spaţiul aerian al ţării noastre, cu posibile repercusiuni majore în relaţiile internaţionale”, se arată în textul semnat de AndreiaŞ Paduraru, prim secretar al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România – ATSR.

Citeşte şi: Percheziţii la Baia Mare într-un dosar de corupţie. Romatsa ar fi acordat contracte preferenţiale

Spynews
Ce a publicat Adriana de la Mireasa sezonul 9 în mediul online, după ce a ieșit din competiție. Ce spune despre momentele din emisiune: "Răutățile..." / FOTO
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Capital.ro
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Playtech.ro
Data la care începe anul școlar 2024-2025. Surpriză mare pentru elevi și părinți
DailyBusiness
Cele mai bune oferte la Lidl! Toate produsele preferate ale românilor sunt la reducere!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Când va naște Ana Baniciu! Artista așteaptă primul ei bebeluș în orice moment: ”Mai sunt...” / FOTO
Spynews
Cum arată verighetele alese de Vlad Gherman și Oana Moșneagu. Cei doi actori s-au căsătorit ieri / FOTO
Evz.ro
Dorian Popa e istorie. Fosta lui iubită s-a rupt la piscină, pe manele
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
Fostul preot Daniel Balaș, băgat în spital după ce a fost atacat pe stradă, în miez de noapte! În ce stare se află
Cancan.ro
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd pe drumuri
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
Scandal uriaș în Familia Regală! Cum a reacționat regele Felipe al Spaniei, când a aflat că este înșelat de soția lui, regina Letizia! Majestatea sa ar fi fost devastat
Capital.ro
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'