EDUARD HELLVIG, la şefia SRI. Ponta: Nu am nimic împotriva lui. Propunerea e BUNĂ. PSD anunţă luni cum votează

Victor Ponta a declarat, vineri, că propunerea lui Eduard Hellvig la şefia SRI este "bună", iar el personal nu are nimic împotriva acestuia pentru că a lucrat bine cu acesta, este co-autor al USL şi împreună au trecut "prin momente grele". "Ca sa citez din propagandă, este alături de mine, de Liviu Dragnea si de Crin Antonescu, co-autor la lovitura de stat din 2012", a spus Ponta. 

20 feb. 2015, 08:36
EDUARD HELLVIG, la şefia SRI. Ponta: Nu am nimic împotriva lui. Propunerea e BUNĂ. PSD anunţă luni cum votează

Victor Ponta a declarat că a fost informat personal de către preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea pentru şefia SRI.

„Împotriva lui Hellvig nu am absolut nimic, mai degrabă contrariul. Am lucrat foarte bine şi ca ministru în Guvern  si ca secretar general PNL. Este unul dintre cei cu care am pus bazele impreuna USL-ului şi am trecut prin momente foarte grele. Ca sa citez din propagandă, este alaturi de mine, de Liviu Dragnea si de Crin Antonescu, co-autor la lovitura de stat din 2012. Nu am nimic impotriva lui, ba chiar cred că este un om echilibrat si care poate să-şi facă face bine datoria”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că PSD a considerat că, la conducerea serviciilor, ar fi fost mai bine să fie o persoană neimplicată politic, dar este dreptul preşedintelui să propună pe cine consideră potrivit.

CITEŞTE ŞI Eduard Hellvig, susţinut de UNPR la şefia SRI

„O să mă consult cu grupurile parlamentare, că nu votez doar eu, votează parlamentarii, şi luni vom anunţa cum vota. Voi vota şi eu exact cum vor vota grupurile paralmentare, că nu sunt totuşi de capul meu, fac parte dintr-un grup parlamentar. Trebuie doar să discutăm această problemă de principiu. Ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: să nu fie toată puterea la un singur partid. Acum am înţeles că de fapt asta se aplică doar la PSD. Dacă e din altă parte, nu e o problemă„, a arătat Ponta.

„Ca persoană, cred că propunerea e bună„, a conchis premierul.

Ponta a precizat că nu a discutat cu preşedintele despre propunerea pentru şefia SIE. 

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU, pe Facebook: „Premierul de la Grivco a nominalizat un om al lui Voiculescu. ŞOCANT!

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI după ce George Maior a demisionat pe 27 ianuarie.

„L-am propus pe Eduard Hellvig pentru poziţia de directorr al SRI. Am avut întâlniri cu liderii partidelor şi le-am adus la cunoştinţă intenţia mea”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute joi la Palatul Cotroceni.

Invitat să spună care sunt calităţile care îl califică pe Eduard Hellvig să preia conducerea contraspionajului românesc, Iohannis a răspuns: „Când m-am gândit la o persoană pe care să o propun, am căutat pe cineva care este pregătit pentru o astfel de poziţie, cu energia necesară, care cunoaşte actorii politici, are suficiente cunoştinţe despre activitatea SRI şi care vine să aducă calmul necesar în acest spaţiu. Am căutat o persoană care pentru mine reprezintă garanţia unui parcurs de modernizare, europenizare a SRI.”