Eduard Hellvig, susţinut de UNPR la şefia SRI

Uniunea Națională pentru Progresul României a anunţat că susține propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de director al SRI. UNPR rămâne loial parteneriatului cu PSD, dar va vota în Parlament numirea lui Eduard Hellvig, se arată în comunicatul remis de partid.

20 feb. 2015, 07:51
Eduard Hellvig, susţinut de UNPR la şefia SRI

“Salutăm decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI în persoana lui Eduard Hellvig. UNPR va susţine această propunere, aşa cum a susţinut şi creşterea bugetului pentru Apărare, tocmai pentru că aceste propuneri răspund unor exigenţe majore ce ţin de stabilitate şi de apărarea interesului national”, se menţionează în comunicatul citat.

Citeşte şi: Ponta, după propunerea lui Hellvig la şefia SRI: Grupurile PSD vor decide dacă susţin desemnarea

UNPR precizează că susţine fără rezerve coaliţia de guvernare din care face parte şi, în egală măsură, susţine deciziile preşedintelui Klaus Iohannis menite să aducă stabilitate, eficienţă şi performanţă în Armată, servicii de informaţii şi Justiţie, în acord cu prerogativele sale constituţionale.

“Confruntarea între partide, competiţia şi polemica nu trebuie să afecteze buna funcţionare a instituţiilor fundamentale ale ţării: Armata, Serviciile de informaţii şi Justiţia”, se arată în comunicat.

UNPR consideră, totodată, că în acest moment principalul factor de stabilitate îl reprezintă actuala coaliţie de guvernare, din care face parte şi pe care o sprijină fără rezerve.

Citeşte şi: ELENA UDREA, pe Facebook: La SRI, Eduard Hellvig va sta în poziţie de drepţi în faţa adj. său de patru stele

“Rămânem loiali parteneriatului corect cu PSD, alături de care formăm Alianţa de Centru-Stânga, şi vom continua colaborarea foarte bună pe care o avem atât în Guvernul condus de Victor Ponta cât şi în Legislativ”, se menţionează în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.