Baba donează elevilor abonamentele la piscină şi aerobic de care beneficiau angajaţii ministerului

Mai marii de la educaţie renunţă la relaxarea la spa după scandalul izbucnit în presă. Ministerul Educaţiei donează elevilor abonamentele la piscină şi aerobic de care până acum beneficiau reprezentanţii intituţiei.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 12:57
Baba donează elevilor abonamentele la piscină şi aerobic de care beneficiau angajaţii ministerului

Cele 75 de abonamente erau acordate în urma cesionării unei baze sportive către fundaţia Dinu Pescariu, informează România TV.

Concesionarea bazei sportive Cutezătorii către fundaţia Dinu Pescariu a fost semnată în anul 2004 de fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu. Înţelegerea iniţială prevedea ca fundaţia să plătească o chirie de 9000 de euro pe lună şi să acorde anumite facilităţi elevilor ca să folosească baza sportivă. În plus, fundaţia fostului tenisman s-a angajat să acorde 75 de abonamente lunare la piscină şi aerobic pentru angajaţii ministerului Educaţiei.

În anul 2009 la contract a fost adăugat un act adiţional care prelugea facilitatea cu cel 75 de abonamente până în anul 2034.

Întrucât contractul nu are cum să fie reziliat, actualul ministru al educaţiei, Cătălin Baba, a decis să dea în administrare cele 75 de abonamente Inspectoratului Şcolar Bucureşti şi a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret pentru ca de acestea să se folosească elevii.