Descoperiri care pot schimba istoria omenirii. Craniile Paracas şi craniul lui NAPOLEON BONAPARTE

În partea sudică a statului Peru există o peninsulă deșertică numită Paracas. În acest loc, în 1928, arheologul a făcut o descoperire etonantă. Sub rocile și nisipul deșertului, el a descoperit un imens cimitir. Tello a descoperit cele mai controversate oseminte, din istoria arheologiei. S-au descoperit cele mai alungite cranii, care au fost văzute vreodată.
Ionela Marcu
16 mart. 2015, 08:17
Descoperiri care pot schimba istoria omenirii. Craniile Paracas şi craniul lui NAPOLEON BONAPARTE

Au fost descoperite 300 de cranii, care au o vechime de peste 3000 de ani, scrie efemeride.ro. Craniile au fost supuse unor analize și specialiștii au ajuns la concluzia că ADN-ul nu este de origine umană.

În multe culturi a fost folosită practica de alungire a craniilor, dar tehnicile folosite au dat rezultate diferite.

Citeşte şi Craniile de cristal, cheia unui univers paralel. Emit raze de lumină şi aduc moartea

Multe triburi din America de Sud legau capul copilului de niște liane care aveau bucăți de lemn, pentru a exercita o forță care determină deformarea craniului. Această tehnică deforma forma craniului, dar nu-i mărea volumul sau greutatea.

Craniile Paracas sunt cu 25% mai mari decât un craniu obișnuit și cu 60% mai voluminoase. În urma acestor constatări, cercetătorii au ajuns la concluzia că nu au fost deformate prin tehnica practicată de membrii triburilor. Craniile sunt structurate diferit față de cel uman. Are o singură placă parietală, în timp ce craniul uman are două plăci.

Directorul muzeului din Paracas, locul unde sunt expuse craniile, a trimis mostre de păr, piele și oase la cele mai cunoscute laboratoare, fără a specifica proveniența acestora, pentru a nu influența părerea specialiștilor și implicit interpretarea analizelor.

ADN-ul mitocondrial, moștenit de la mamă, era foarte diferit de cel uman. Mai mult, geneticienii susțin că ei nu se puteau împerechea. Implicațiile acestei descoperiri sunt enorme. Cine sunt acești indivizi, cum au ajuns pe Pământ și de ce au avut un parcurs diferit față de specia umană? O altă descoperire care ne pune pe gânduri este cea referitoare la craniul lui Napoleon.

Mare conducător, de o inteligență sclipitoare, a scris istorie. Mulți cercetători au fost atrași de personalitatea sa și i-au examinat cu minuțiozitate osemintele. De curând, un genetician care studia hiopfiza lui Napoleon, dorind să dea un răspuns la faptul că Napoleon avea o înălțime mică, a făcut o descoperire uluitoare. A găsit un cip de un centimetru în osul cranian. Osul crescuse peste acest cip, semn că cipul a fost implantat când Napoleon era tânăr. Cipul nu seamănă cu nimic din ceea ce înseamnă tehnologie trecută sau prezentă.

Citeşte şi Imagini misterioase în PERU. Nimeni nu îşi explică apariţia. VIDEO

A fost răpit Napoleon?

Istoricii susțin că în vara anului 1794, atunci când el avea 25 de ani, el a dispărut pentru câteva zile. La întoarcere, el a spus că a fost luat prizonier de forțele adverse. Nu există niciun document istoric, din care să reiasă că el a fost prizonier. Superiorii lui l-au crezut și l-au promovat, devenind șeful armatei. În 1804, după mai multe victorii s-a autoproclamat împărat. El rămâne în istorie prin strategiile și tacticile militare care rămân unice în istorie. Cercetătorii susțin că acest implant i-a modificat activitatea creierului, dar și a inimii. Deseori el ducea mâna la inimă, devenise un fel de tic.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri