“Crulic-Drumul spre dincolo”, marele premiu de la Uniuna Cineaştilor pe 2011

Filmul "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2011, distincţiile UCIN fiind decernate în cadrul unei gale, sâmbătă seară, la Cinema Studio din Capitală, informează Mediafax.
Romania TV
17 mart. 2012, 17:55
“Crulic-Drumul spre dincolo

Premiul special al juriului a revenit filmului „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” de Adrian Sitaru, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Constantin Popescu pentru filmul „Principii de viaţă”.

Regizorul Bogdan George Apetri a câştigat premiul Opera Prima pentru filmul „Periferic”, în timp ce premiul „Tânără Speranţă” le-a fost acordat actorilor Corneliu Ulici şi Dragoş Dumitru pentru rolurile din filmul „Ceva bun de la viaţă”.

Dacă premiul pentru interpretare feminină i-a revenit Anei Ularu pentru rolul din „Periferic”, de Bogdan Apetri, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină a fost împărţit de Vlad Ivanov şi Bogdan Dumitrache, pentru rolurile din „Principii de viaţă”, respectiv „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”.

Premiul pentru rol secundar feminin i-a revenit Simonei Stoicescu pentru rolul din filmul „Dacă bobul nu moare”, iar trofeul pentru rol secundar masculin – lui Marian Râlea, pentru rolul tatălui din „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”.

Radu Gabrea a fost premiat pentru lungmetraj documentar, pentru pelicula „Şi s-au dus ca vântul…”, în timp ce premiul pentru film TV a revenit producţiei „Fericita întristare a lui Visky Andras” de Jon Gostin.

De asemenea, premiul pentru imagine i-a revenit lui Dan Alexandru, pentru „Ceva bun de la viaţă”, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Sinişa Dragin, pentru „Dacă bobul nu moare”.

Premiul pentru coloană sonoră i-a revenit lui Marius Leftarache (sunet), alături de Dragoş Alexandru (muzică) pentru filmul „Bună! Ce faci?”, iar premiul pentru costume i-a fost acordat Svetlanei Mihăilescu pentru filmul „Mănuşi roşii”.

Premiul pentru decor i-a fost acordat lui Dan Toader, pentru filmul „Dacă bobul nu moare”, iar premiul pentru montaj, lui Eugen Kelemen, pentru filmul „Periferic”.

Premiul pentru istoriografie i-a revenit lui Călin Căliman pentru volumul „Istoria filmului românesc”, iar premiul pentru analiză filmologică, Elenei Dulgheru pentru volumul „Scara raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”.

O menţiune specială au obţinut Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragos Ştefan pentru filmul „Crulic – Drumul spre dincolo” şi Gabriel Huian, pentru „Principii de viaţă”.

Premiul academic „Mihnea Gheorghiu” pentru artă cinematografică i-a fost acordat lui Ion Besoiu.

Juriul care a acordat premiile a fost format din Alexa Visarion – preşedinte, Cristina Corciovescu – secretar, Marian Crişan, Magda Mihăilescu, Irina Petrescu, Vivi Drăgan Vasile.

La categoria Scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului „Corpus” (scenariul şi regia Laurenţiu Damian), trofeul pentru film de ficţiune – filmului „Bora- Bora” (scenariul şi regia Bogdan Mirică). Premiul pentru film documentar a revenit ex-aequo filmelor „Teatrul verite” (scenariul şi regia Ruxandra Ţuchel) şi filmului „Cultura după gratii” (scenariul şi regia Roxana Chiriţă).

Premiul pentru film experimental a fost acordat producţiei „Becul peticit sau Autobiografia unei iluzii” (scenariul şi regia Gheorghe Şvaiţer), iar premiul pentru film de televiziune a revenit producţiei „Casa din munţi” (scenariul şi regia Tudor Chirilă).

Premiul pentru imagine i-a fost acordat lui Cosmin Bumbuţ pentru filmul „Încearcă să nu clipeşti”. Premiul pentru montaj i-a fost acordat lui Dănuţ Pădure pentru filmul „Corpus”, iar premiul pentru interpretare masculină, lui Alexandru Potocean pentru rolul din filmul „Bora – Bora”, iar premiul pentru interpretare feminină, Danei Rogoz pentru rolul din filmul „Încearcă să nu clipeşti”.

Premiul pentru film de animaţie a fost acordat producţiei „Travelling with my thoughts” (scenariul şi regia Adrian Băluţă), iar premiul Opera Prima i-a fost acordat Anei Maria Kovalciuc pentru filmul „Îngeri între oameni – Mihai Şurubaru”.

UCIN a mai acordat trei menţiuni la categoria Scurtmetraj: lui Andrei Măgălie, pentru filmul „Oraşul care cântă – Calafat”, şi menţiune pentru film studenţesc – lui Millo Simulov şi lui Dănuţ Pădure
pentru filmul „Hello Kitty”. Menţiunea pentru pentru film studenţesc i-a fost acordată lui Dan Doroftei, pentru filmul „Radu Gabrea”.

Julriul pentru scurtmetraj a fost format din Călin Stănculescu – preşedinte, Gabriel Kosuth, Ada Pistiner ,Victoria Marinescu,Mihai Şurubaru şi Ioana Popescu – secretar juriu.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Cine sunt părinții Papei Leon al XIV-lea și câte limbi vorbește noul lider al Bisericii Catolice. Ce studii are Suveranul Pontif
Capital.ro
Este o victorie imensă pentru Călin Georgescu. Au anunțat acum
Playtech.ro
Cum se acordă punctele de stabilitate la pensie. Cine poate beneficia de acest ajutor
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
De ce a votat diaspora română cu „fiul lui Georgescu”? Analiza unui vicepreședinte al Parlamentului European
wowbiz.ro
Soția lui Dan Alexa, prinsă noaptea în vila lui Alex Bodi! Avem imaginile bombă!
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Ucraina a descoperit o rețea de spioni din Ungaria. Situație explozivă în Europa
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Cele mai ghinioniste zodii în 2025! Vor trece prin despărțiri dureroase și mari pierderi financiare
Cancan.ro
Ce a putut găsi Piedone într-un restaurant din București. Când a deschis ușa frigiderului, a înlemnit
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în televiziune. Marele actor a murit. A fost unul dintre cei mai respectați actori. O figura emblematică
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
VIDEO Cine e, de fapt, Papa Leon al XIV-lea. Papa Francisc a făcut dezvăluiri despre el: "Este foarte calm, dar..."
AUR promite naționalizarea celei mai mari companii din România. Anunțul făcut de mâna dreapta a lui George Simion
MediaFlux
Veste bună pentru pensionari! Mica recalculare a pensiilor aduce bani în plus din iunie
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Diana Șoșoacă a făcut spectacol, la miezul nopții, în aeroportul Otopeni. Show-ul i-a implicat pe Dîncu și Tudose