Deputatul PNL Dănuţ Culeţu a DEMISIONAT din Parlament

Deputatul PNL Dănuţ Culeţu a demisionat din Parlament şi s-a suspendat din funcţiile deţinute în partid. Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie săvârşite când era prefect al judeţului Constanţa.

01 apr. 2015, 11:01
Deputatul PNL Dănuţ Culeţu a DEMISIONAT din Parlament

Nu vreau să fiu o ţintă pentru adversarii politici şi autorităţi, mai mult sau mai puţin formale, şi nici o povară pentru Partidul Naţional Liberal al cărui membru sunt din anul 1990. În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statului PNL şi să mă autosuspend din funcţiile deţinute în acest partid„, a transmis Dănuț Culețu, într-un comunicat de presă.

Demisia lui Culeţu a fost anunţată, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, de preşedintele Valeriu Zgonea, care a precizat că proiectul de hotărâre privind vacantarea locului de deputat urmează să fie supus la vot.

La începutul anului 2015, Dănuţ Culeţu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu privind fapte comise în perioada în care era prefect al judeţului Constanţa. În 27 septembrie 2006, Dănuţ Culeţu, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar Constanţa, prin încălcarea dispoziţiilor legale, a propus şi a determinat adoptarea unei hotărâri, fără a o supune la vot, validând, în mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafaţă de 656,76 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane care nu au făcut dovada că au deţinut terenuri în zona respectivă, scrie Mediafax.

Citeşte şi Deputatul Dănuţ Culeţu, judecat pentru abuz în serviciu