Avram şi Ţerbea, audiaţi la DNA în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova

Învinuiţi în dosarul "Mita din elicopter", fostul şef al CCA, Vasile Avram, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, sponsor al grupării FCM Târgu Mureş, au revenit la DNA, de această dată în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 11:18
Avram şi Ţerbea, audiaţi la DNA în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova

Fostul preşedinte al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost aduşi marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu o maşină a poliţiei, pentru a fi audiaţi în cazul excluderii Universităţii Craiova în calitate de membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au participat la şedinţa din 20 iulie, în care s-a decis dezafilierea Universităţii Craiova, au fost puşi sub învinuire de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu şi sustragere de bunuri de sub sechestru. După ce în urmă cu o săptămână şi jumătate au luat cunoştinţă de materialul urmăririi penale, cei 12 membri ai Comitetului Executiv care au participat la şedinţa respectivă au fost convocaţi la sediul DNA pentru audieri.

Luni au fost prezenţi la DNA trei membri ai forului federal, Octavian Goga, Cornel Şfaizer şi Ştefan Stana, urmând ca şi ceilalţi membri, printre care se numără preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi cel al LPF, Dumitru Dragomir, să vină la audieri în zielele următoare.

În dosarul excluderii Universităţii Craiova, DNA a pus sub învinuire Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF.