Cutremurul din Nepal: Google ajută la găsirea oamenilor dispăruţi cu ajutorul unui serviciu online

Google ajută la găsirea persoanelor dispărute în urma cutremurului care a avut loc în Nepal, sâmbătă, prin intermediul serviciului online Person Finder.

26 apr. 2015, 13:26
Cutremurul din Nepal: Google ajută la găsirea oamenilor dispăruţi cu ajutorul unui serviciu online

Un serviciu online creat de Google ajută supravieţuitorii cutremurului din Nepal şi avalanşei de pe muntele Everest să intre în legătură cu rudele lor care sunt îngrijorate din cauza faptului că nu mai au veşti de la ei.

Person Finder este o bază de date online, completată cu informaţii ce provin de la utilizatori din lumea întreagă. Serviciul a fost creat cu scopul de a contribui la găsirea persoanelor dispărute în urma unor catastrofe naturale, potrivit Time.com.

Acest serviciu online are două funcţii de bază: „I’m looking for someone” („Caut pe cineva”) şi „I have information about someone” („Am informaţii despre cineva”). Aici pot fi publicate fotografii şi conturile de pe reţelele de socializare ale persoanelor dispărute.

Citeşte şi BILANŢ OFICIAL: Peste 2000 de morţi în urma cutremurului din Nepal. Cei 19 români sunt în siguranţă

Peste 2.000 de morţi şi aproape 5.000 de persoane dispărute este ultimul bilanţ oficialal cutremurului devastator de 7,8 din Nepal. 19 români au fost prinşi în mijlocul dezastrului. Autorităţile de la Bucureşti au luat legătura cu toţi şi s-au asigurat că sunt în regulă.