Directorul SRI, Eduard Hellvig, completări la declaraţiile generalului Dumbravă

Iată declarația completă a directorului SRI, Eduard Hellvig, dată cu ocazia lansării volumului "25 de ani. Monografia SRI, 1990-2015":

25 mai 2015, 15:29
Directorul SRI, Eduard Hellvig, completări la declaraţiile generalului Dumbravă

„E o declaratie care e foarte simplă și care încearcă să clarifice oarecum ceea ce s-a întâmplat. Serviciul Român de Informații lucrează bine, dar din păcate are momente când comunică prost. Dacă la acea afirmație ar fi fost o virgulă în care s-ar fi spus ‘în limitele legilor și competentelor stabilite pentru Serviciul Român de Informații’, această discuție nu exista. A fost, ca să spun așa, o declarație, sau un interviu, care a fost dată la o revistă de specialitate care poate trebuia un pic mai atent, mai ales în circumstanțele lumii în care trăim astazi. Dacă s-ar fi comunicat că doar în ceea ce ține de competențele legislației a Serviciului Român de Informații, evident că lumea ar fi înțeles că urmărim, că procesul în sine nu ne interesează pe noi în faza procesuală, dar să nu existe persoane cum au fost în trecut, judecători, procurori, care pe drum au uitat că servesc statul român și au avut alte preocupări decât a servi statul român”.

Într-un interviu acordat siteului juridice.ro, adjunctul directorului SRI, generalul Dumitru Dumbravă, a declarat:
„Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze.”