Răzvan Lucescu: Arbitrii şi fanii au scos Rapidul din lupta pentru titlu

Antrenorul formaţiei Rapid, Răzvan Lucescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că greşelile de arbitraj din ultimele partide, dar şi incidentul dintre portarul Dănuţ Coman şi suporteri a scos echipa sa din cursa pentru titlul de campioană.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 12:13
Răzvan Lucescu: Arbitrii şi fanii au scos Rapidul din lupta pentru titlu

„Eram împăcat cu gândul că am pierdut la Braşov, nu e un moment bun al nostru în mod indiscutabil. Dar ceea ce am constatat că s-a întâmplat la Braşov e revoltător. Noi suntem de vină, pentru că nu am gestionat lucrurile aşa cum trebuia. Nu am avut convingere, încredere, cel mai rău lucru pentru o echipă e când intră într-un blocaj psihologic.

Sunt foarte multe lucruri de care ne facem vinovaţi. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat în aceste 8-9 zile este strigător la cer. S-a vrut scoaterea noastră din competiţie, foarte bine, aţi reuşit. Nu mai avem nicio şansă la titlu. Din păcate aşa-zişii suporteri de la Chiajna se vor rapidişti, însă ăia nu sunt. Eu sper însă ca băieţii să înţeleagă că sunt într-un război, că trebuie să aibă o altă reacţie, că lucrurile nu sunt drepte pe lumea asta, că de foarte multe ori în spatele multor lucruri sunt interese foarte mari.

Atât timp cât nu ai puterea să te lupţi cu ele nu ai cum să câştigi. Avem un meci extrem de important mâine la Vaslui, avem obligaţia să aprindem scânteia, să răsturnăm în favoarea noastră tot ceea ce se întâmplă. Există multe lucruri urâte în spatele acestei primăveri”, a declarat Lucescu la baza sportivă Pro Rapid.

Referindu-se la conflictul dintre portarul Dănuţ Coman şi suporteri, Lucescu a spus că acesta a fost provocat, fără a numi persoanele incriminate: „Cred că reacţia din minutul 70 de la meciul de la Chiajna este nedreaptă şi provocată. Într-un moment în care eram în lupta pentru titlu, nu îndreptăţea pe nimeni să aibă o asemenea reacţie care a creat cutremure grele. Nu vreau să fie o scuză, e o analiză a ceea ce s-a întâmplat. Pentru mine a fost cea mai mare greşeală, că am fost surprins, că nu am reacţionat, că nu m-am luptat.

Am fost şocat de ceea ce s-a întâmplat la Chiajna şi nu am înţeles de ce. Eu cred că am contribuit la Rapid la nişte rezultate care vor rămâne în istorie, ca şi conducător şi antrenor. Nu e normal să existe o astfel de reacţie decât provocată într-un moment în care ne luptam la titlu”.

În cadrul conferinţei de presă, tehnicianul giuleştean a făcut o analiză video a fazelor din partida de la Braşov la care incriminează greşeli de arbitraj: „A venit apoi meciul de la Braşov, cu un rezultat dezamăgitor. Dar eu cred că un punct cu Chiajna şi unul la Braşov ar fi contat la sfârşitul campionatului. Poate şi acum am fi avut o altă stare de spirit.

Ce s-a întâmplat la Braşov a fost de imaginat. Nu am avut un meci foarte bun, dar să plecăm cu un punct era normal. Nu a vrut arbitrul, care a influenţat în multe situaţii jocul, care a arătat în multe rânduri ostilitate Rapidului. A fost gol valabil, de ce acelaşi asistent a interpretat în mod diferit două faze, una din care Braşovul înscrie şi se validează jocul şi una din care noi înscriem şi se anulează. Am tăcut, am înghiţit de fiecare dată, s-a vorbit că noi suntem echipa avantajată, dar nu se poate aşa ceva„.