Noi reguli de circulaţie pe canalele şi lacurile interioare Deltei Dunării

Accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei "Delta Dunării" (RBDD) se vor desfășura după reguli noi, stabilite printr-o Hotărâre aprobată miercuri de Guvern. Noile reglementări au scopul reducerii impactului negativ pe care îl are circulația navelor și ambarcațiunilor asupra ecosistemelor și speciilor din zonele adiacente canalelor și lacurilor interioare din Rezervație, se arată într-un comunicat al Guvernului. 
Romania TV
08 iul. 2015, 10:58
Noi reguli de circulaţie pe canalele şi lacurile interioare Deltei Dunării

Accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, cu excepția brațelor Dunării, se fac numai pe baza permisului de acces eliberat de Administrația RBDD, indiferent de scop, perioadă calendaristică și de durată, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Navele și ambarcațiunile propulsate care navighează în perimetrul RBDD vor fi dotate cu dispozitive electronice de transmitere a poziţiei şi vitezei către staţiile fixe, iar sistemul de monitorizare a traficului va fi alcătuit din staţii fixe de localizare şi identificare nave/ambarcaţiuni şi radare de supraveghere. Măsura are scopul instituirii unui control mai eficient al circulației și accesului navelor și ambarcațiunilor în perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, precum și identificarea celor care nu respectă regulile de circulație.

Prin decizie a Guvernatorului Administrației RBDD, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ adoptat în data de 8 iulie, vor fi stabilite sistemele de monitorizare pentru orice navă/ambarcațiune monitorizată pentru a i se permite accesul în perimetrul Rezervației.

De asemenea, prin actul normativ sunt aduse modificări la regulile de circulație, în sensul reducerii vitezei maxime a navelor și ambarcațiunilor pe anumite lacuri și canale din perimetrul Rezervației, în funcție de biodiversitatea din zonă. Actul normativ stabilește canalele de navigație și lacurile interioare pe care este admisă navigația cu maximum 40 de kilometri pe oră, precum și pe cele pe care viteza maximă de circulație este de 15 kilometri pe oră. De asemenea, sunt menționate lacurile și canalele situate în apropierea coloniilor de păsări, pe care este admisă navigația cu viteză maximă de 5 kilometri pe oră.
Totodată, acostarea/staționarea pontoanelor dormitor în rezervație va fi permisă doar în punctele menționate explicit de actul normativ.
În zonele strict protejate, accesul și navigația sunt interzise. Fac excepție de la aceste reguli navele și ambarcațiunile aflate în misiune de serviciu în proprietatea Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, Autorității Navale Române, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerului Sănătății, altor instituţii din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, precum și Gărzii Naționale de Mediu.
Supravegherea și controlul respectării regulilor privind accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare ale Rezervației intră în competența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”. Încălcarea dispozițiilor prevăzute de Hotărârea aprobată miercuri de Guvern constituie contravenție și se sancționează cu amendă, conform Legii 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările și completările ulterioare.
Hotărârea adoptată astăzi va înlocui regulile privind accesul și circulația pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, aprobate prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 111/2007.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'