SESIUNE extraordinară pentru Codul Fiscal, în luna august: „E o surpriză decizia preşedintelui”

O sesiune extraordinară a Parlamentului pentru reexaminarea Codului Fiscal este posibilă la sfârşitul lunii august. Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a declarat, vineri, că retrimiterea documentului în Parlament de către preşedintele Klaus Iohannis este o surpriză.

17 iul. 2015, 12:37
SESIUNE extraordinară pentru Codul Fiscal, în luna august: „E o surpriză decizia preşedintelui”

Ioan Chelaru, vicepreşendinte al Senatului, a declarat, că în ultuma săptămână din august, este posibilă o sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal.

 „Aşteptăm să ajungă textul şi observaţiile dumnealui în Parlament (…). Recunosc că reprezintă o surpriză faptul că a fost întors în Parlament, în condiţiile în care a avut susţinerea totală a Parlamentului. O vom înregistra la Senat, că este prima Cameră sesizată. Probabil că dacă coaliţia aflată la guvernare într-o şedinţă care sigur va fi convocată va aprecia că este necesar, bănuiesc că la sfârşitul lunii august, în ultima săptămână, când deja Parlamentul lucrează pe comisii, nu în plen, e posibil să fie convocată o sesiune extraordinară. Probabil că va fi analizată în prima şedinţă, raport comisie, şedinţă de plen şi tot în sesiune extraordinară, dacă se consideră că e urgent şi tot în luna august, se poate trece şi de a doua Cameră şi preşedintele să reprimească proiectul modificat sau acelaşi, eu cred că acelaşi, dar în sfârşit, e o părere personală, pentru a fi promulgat„, a spus Ioan Chelaru, la RFI. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, REACŢIE DURĂ după ce Klaus Iohannis a respins Codul Fiscal

„După părerea mea, două luni înseamnă o perioadă lungă pentru un asemenea proiect de o importanţă şi o anvergură de această natură, mai ales că (documentul) conţine măsuri economice aşteptate în principal de lumea oamenilor de afaceri (…). Vorbesc în nume personal: am sperat să avem un altfel de preşedinte, dar s-ar părea că nu avem acest lucru şi o luăm de la capăt”, a adăugat senatorul PSD.

Întrebat dacă este obligatorie convocarea unei sesiuni extraordinare, Ioan Chelaru a răspuns: „Nu, nu. De asta am spus că e posibil, urmare a întâlnirii liderilor din coaliţia de guvernare, e o chestiune şi de oportunitate şi de dinamică, să fie gândită o sesiune extraordinară la sfârşitul lunii august, în ultima săptămână a lunii, înainte de începerea sesiunii obişnuite a Parlamentului. Este posibilă, nu este luată o asemenea decizie,  nu ştiu dacă mai contează cu o săptămână sau fără, deja cred că răul este făcut, dar o să se ia o decizie”.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis RESPINGE Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a reacţionat dur, vineri, la decizia lui Klaus Iohannis de a retrimite Codul Fiscal în Parlament. Ponta a postat, la foarte scurt timp de la anunţul Cotroceniului, un mesaj pe pagina de Facebook, în care spune că este fie „o decizie pur politică de blocare a activităţii economice a Guvernului”, fie „o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României”.