REZULTATE FACULTATEA DE MEDICINĂ CAROL DAVILA. Candidaţii află dacă au intrat la facultate

REZULTATE FACULTATEA DE MEDICINĂ CAROL DAVILA. Emoţii pentru candidaţii la Facultatea de Medicină. Cei care au dat examen în Capitală află astăzi, 23 iulie, dacă vor studia în următorii 6 ani în acest domeniu. Deşi salariile sunt mici, anul acesta peste 2.300 de absolvenţi de liceu s-au înscris la medicină.

23 iul. 2015, 05:45
REZULTATE FACULTATEA DE MEDICINĂ CAROL DAVILA. Candidaţii află dacă au intrat la facultate

REZULTATE FACULTATEA DE MEDICINĂ CAROL DAVILA. La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti s-au adunat de la primele ore câţiva candidaţi care aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele. Candidaţii îşi ştiu notele de miercuri când au dat şi examenul. Acum este foarte importantă ierarhizarea pentru că este mare bătălie. Sunt aproape cinci candidaţi pe un loc, iar locurile sunt limitate.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a publicat listele cu candidaţii admişi şi respinşi la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie, Facultatea de moase şi asistenţă medicală.

Subiecte Admitere Medicină 2015. Ce au primit candidaţii la examenul de admitere de la UMF Carol Davila

Rezultate admitere Facultatea de Medicina

Rezultate admitere Facultatea de Medicina Dentara

Rezultate admitere Facultatea de Farmacie

Rezultate admitere Facultatea de moase si asistenta medicala – Asistenta Medicala Generala

Rezultate admitere Facultatea de Moașe și Asistență Medicală – BFKT și Tehnică Dentară

Contestatiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se inregistreaza si se depun la secretariatele facultatilor in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora). Candidatii pot contesta doar propriile rezultate, informeaza universitatea.

CITEŞTE ŞI ADMITERE 2014 CLUJ: Peste 16.000 de candidaţi înscrişi la UBB pentru admiterile la facultate şi la masterat

Un număr de 3.802 de candidaţi au fost validaţi la finalul sesiunii de înscriere pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF „Carol Davila”, la Facultatea de Medicină fiind 4,5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentară sunt 3,9 candidaţi pe un loc la buget.

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.334 de candidaţi, dintre care şi 24 olimpici. La Facultatea de Medicină Dentară s-au înscris 515 candidaţi, pentru Facultatea de Farmacie şi-au depus dosarele 435 elevi de liceu, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală au optat 518 candidaţi.

Peste 2.300 de absolvenţi de liceu s-au înscris anul acesta la Universitatea de Medicină.

Contestaţii

Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conţinutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspuns se analizează de către o comisie de specialişti. Decizia acestei comisii este definitivă. Dacă în urma contestaţiilor privind conţinutul întrebărilor sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri comisia apreciază că există întrebări care prezintă vicii de formulare, aceste întrebări sunt anulate (hotărârea luată urmând a fi consemnată într-un proces verbal semnat de toţi responsabilii grupurilor de lucru). Anularea întrebărilor duce la anularea punctelor acordate la întrebările respective, pentru toţi candidaţii. În urma analizării contestaţiilor, punctajele comunicate în sali pot suferi modificări.

Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se înregistrează şi se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora). Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate.

Lucrările/chestionarele de concurs constituind obiectul contestaţiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor. Decizia comisiei de contestaţii privind rezultatele probei scrise este definitivă.

Conform reglementărilor legale în vigoare, UMF „Carol Davila” Bucureşti poate şcolariza, pentru anul universitar 2015-2016, în limita locurilor aprobate de către Senat, studenţi în regim cu taxă, care au susţinut concurs de admitere, dar nu au obţinut punctaj/notă corespunzătoare locurilor bugetate în ordine descrescătoare a punctajelor/notelor (Tabel 1).

Candidaţii interesaţi de această formă de şcolarizare, vor depune cerere la Decanatele Facultăţilor.

Analizarea şi aprobarea cererilor se va face în perioada următoare.

Lista candidaţilor admişi în regim cu taxă va fi afişată la Secretariatul fiecărei facultăţi.

Pentru a dobândi calitatea de student, candidaţii acceptaţi la forma cu taxă, trebuie să achite prima tranşă a taxei, în cuantum de 4500 lei pentru Medicină, Medicină dentară, Farmacie şi 3000 lei pentru FMAM. În caz contrar, pierd dreptul de înmatriculare ca student în anul universitar 2015-2016.

  • Alte precizări privind concursul de admitere în UMF „Carol Davila”, sesiunea iulie 2015:

La admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă pot candida cetăţenii membri ai Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, în aceleaşi condiţii prevazute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare.

La înscrierea acestor categorii de candidaţi este necesară recunoaşterea studiilor efectuate de către aceştia în ţările de domiciliu, realizată de către Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale din România.

La admiterea în ciclul de studii universitare cu predare în limba româna, cetaţenii statelor mai sus menţionate au obligaţia să prezinte un Certificat de competenţă lingvistică pentru limba română eliberat de Disciplina de Limbi moderne a UMF „Carol Davila”.

Taxa pentru certificatul de competenţă lingvistică este de 200 de lei, care se achită la Casieria Rectoratului din str. Dionisie Lupu, nr. 37, sector 1, Bucureşti.

În UMF „Carol Davila” București, pentru ciclul de studii universitare de licență, admiterea se organizează pe domenii de licență la următoarele specializări:

a. specializări cu reglementare sectorială în U.E.
– Medicină – 360 credite (durata de studii 6 ani)
– Medicină Dentară – 360 credite (durata de studii 6 ani)
– Farmacie – 300 credite (durata de studii 5 ani
– Moașe și Asistență Medicală – 240 credite (durata de studii 4 ani)

b. specializări cu reglementare generală în U.E. – 180 credite (durata de studii 3 ani)
– Balneofiziokinetoterapie şi recuperare
– Laborator clinic
– Radiologie și Imagistică
– Tehnică Dentară
– Asistență Dentară
– Asistență de Farmacie

Repartizarea locurilor pe cele 4 Facultăţi ale UMF „Carol Davila”, conform aprobării Senatului U.M.F. „Carol Davila”, este următoarea:

Specializarea

Durata de studiu/ nr. credite

Nr. locuri finanţate de la buget

din care nr. locuri pentru rromi

Nr. locuri pt. etnici români din R.Moldova

Nr. locuri cu taxă

Medicină

6 ani/360 credite

510

2

1

200

Medicină dentară

6 ani/360 credite

130

2

1

125

Farmacie

5 ani/300 credite

140

2

1

100

FMAM- Asistenţă medicală generală/Moaşe

4 ani/240 credite

110

2

1

45

FMAM – Alte specializări

3 ani/180 credite

60

 

 

Total

950

8

4

470

Cetăţenii din Republica Moldova trebuie să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu au cetăţenie română şi carte de identitate românească.
În planul de şcolarizare în instituţii militare de învăţământ din Ministerul Apărării Naţionale, pentru Institutul Medico–Militar, cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2015-2016 este de 70 locuri repartizate după cum urmează:

1. Ministerul Apărării Naţionale – 39 locuri:
34 locuri – Medicină;
1 loc – Medicină dentară;
4 locuri – Farmacie;

2. Ministerul Afacerilor Interne: 15 locuri –Medicină;

3. Administraţia Naţională a Penitenciarelor – 16 locuri:
Medicină – 10 locuri;
Medicină Dentară – 5 locuri;
Farmacie – 1 loc.

Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.