Becali: Steaua va juca în continuare pe Naţional Arena

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că gruparea "roş-albastră" va continua să evolueze tot sezonul pe Arena Naţională, chiar dacă preşedintele FRF, Mircea Sandu, a avertizat că gazonul trebuie protejat în vederea finalei Ligii Europa din 9 mai 2012, de la Bucureşti.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 14:27
Becali: Steaua va juca în continuare pe Naţional Arena

Mircea Sandu sugera că ar fi bine să nu se mai joace. Eu am făcut cu Sorin Oprescu şi cu consilierii principali, în birou la primar, programul de jocuri al Stelei şi cel european şi cel din campionat. Şi gata, punct. Nu are rost să mai comentăm. El dacă sugerează, sugerează, dar Mircea Sandu trebuie să ştie că acest gazon se va schimba şi e mai bine să-l exploatăm cât mai mult şi să câştige primăria cât mai mulţi bani, dacă tot l-a plătit. Steaua va juca acolo până la sfârşitul campionatului”, a spus Becali.

Gigi Becali a menţionat că nu va schimba el gazonul, ci Primăria Bucureşti. „De ce să schimb eu gazonul? Primăria şi-a scos banii triplu pe gazon la câte meciuri s-au jucat. Să schimbe primăria gazonul”, a mai spus el.

Firma care se ocupă de întreţinerea gazonului Arenei Naţionale a constatat o degradare avansată a suprafeţei de joc şi a recomandat ca pe noul stadion să nu se mai dispute alte meciuri decât cele care au fost deja programate, informează un comunicat al FRF, publicat miercuri, pe site-ul său.

Compania respectivă a întocmit un referat pe care l-a înaintat Primăriei Generale a Capitalei, ALPAB şi Federaţiei Române de Fotbal, în care se precizeză că pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat până în prezent un număr de ore de joc şi de antrenament care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonului.

Cauzele acestei situaţii au fost jocurile şi antrenamentele care au avut loc la intervale de timp foarte scurte, o zi diferenţă, dar şi lipsa instalaţiei de iluminat, care era necesară din momentul montării rulourilor. Această ultimă problemă a dus la o evoluţie negativă a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului.

În perioada următoare, temperaturile scăzute şi durata redusă a luminii naturale vor afecta creşterea şi menţinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenţă scăzută a acestuia la jocuri, arată responsabilii firmei care se ocupă de peluza stadionului.